A Rorbuer 230cm heilbot

Zoals al eerder gezegd, A Rorbuer is de beste stek van heel Noorwegen voor grote vissen, nergens vang je zoveel grote vissen dan bij A Rorbuer en dat op vaak hele korte afstanden. Tja en voor de aller allergrootste heilbotten, dus monster, de staldeuren die mega mega heilbotten, daar moet je ook voor bij A Rorbuer zijn. Klein nadeel… deze accommodatie is zéééér geliefd en wordt vaak al meer dan 1 jaar voor vertrek geboekt, dus wees er op tijd bij als je ooit naar A Rorbuer wil.

Ook nu weer een topvisserij bij A Rorbuer, de visgidsen Marcus, Alexander, Daniel en Ludvig waren weer de hele week druk om alle groepen op het water te helpen, elke dag waren ze weer bij een andere groep (gratis) aan boord te vinden. Die mannen doen er echt alles aan om jullie de vis van je dromen te laten vangen, mits je materiaal het aan kan natuurlijk !

Koolvissen over de meter zijn niet speciaal meer, dus ze worden pas “leuk” als ze over de 15kg of zelfs 22kg gaan, meters vang je er genoeg. Kabeljauw kun je er ook meer dan genoeg vangen veel tussen de 8 en 14kg en een aantal daarboven.

Het weer in A Rorbuer Lofoten was weer super, weinig wind, volop zon en uit de wind zelfs 22gr. in 2025 hebben we het Nappstraumen Festival van 25-06 tm 02-07 dat is dus deze en vorige week geweest, zie de waanzinnige vangsten en het prachtige weer, daar hopen we dan maar op. Wil je mee in 2024 of 2025, wees er dan op tijd bij !
Goed terug naar de prachtige visserij, zoals verteld een enorm aantal grote heilbotten elk jaar bij A Rorbuer en dat is niet voor niets natuurlijk, dat heeft een reden. Vorig jaar ving men daar 22 heilbotten over de 200cm en dit jaar is men goed op weg om dit record te verbreken !

We begonnen met een heilbot van 194cm, telt helaas niet meer voor de ”over de 2m heilbotten” lijst, kun je nagaan ! Daarna ving men 190cm, 207cm, 220cm en tot slot 230cm !! 230cm heilbot met een geschat gewicht van rond de 170kg !!! Wauwwww wat een beest, wat een monster, wat een staldeur.

Tot slot hadden de visgidsen ook nog een het Martiem onderzoekscentrum van Noorwegen op de boot, die komen vaker bij onze accommodaties langs, daar ze weten dat onze visgidsen de vis vinden die zij zoeken. Deze keer wilde ze grote koolvissen taggen met een zender om zo te zien waar ze heen zwemmen, wat hun leefpatroon is en hoe snel ze groeien. Een zeer interessant onderzoek wat ze ook al eens met de tonijn hebben gedaan in Noorwegen, ja je leest het goed er zwemt tonijn in Noorwegen is ook al eens gevangen. Kortom we gaan nog wel eens iets laten weten over het “koolvis onderzoek”.

Kortom inmiddels zijn er dus 8 heilbotten over de 200cm gevangen bij A Rorbuer dit jaar en zoals je zag een heleboel tussen de 180 en 199cm.

Accommodatie A Rorbuer >>>

Cordes Travel visreizen