A Rorbuer 230cm

Zo… en dat was nr 6 van dit seizoen bij A Rorbuer ! De 6e heilbot boven de 200cm, dus alle heilbotten tussen de 180 en 199cm tellen we niet mee, hahaha. Bizar he zoveel grote heilbotten bij A Rorbuer ? Vorig jaar zijn er 22 heilbotten boven de 200cm gevangen, niet normaal.

Ik kreeg vd week een leuke mail van een groep vissers die nog nooit in Noorwegen zijn geweest, ze willen kans maken op grote heilbot vangen, nou dan zit je bij A Rorbuer en Havoysund goed en zo heeft deze groep van 8 man dan ook meteen A Rorbuer voor juni volgend jaar geboekt. Niet normaal zoveel grote vissen je kunt vangen bij A Rorbuer, goed misschien betaal je 100 of 200 pp meer, maar dan heb je wel een hele grote kans op die droomvis. Ik weet zeker dat deze mannen, die ook gratis de visgids 1 dag aan boord krijgen, een topweek zullen hebben. Oh ja en de ret vd week kun je altijd achter de visgids aan varen als deze bij een andere groep aan boord is.

Iedereen maakt kans op deze prachtige heilbot, dat bewezen Mike en Martijn vorige week wel, voor het eerst in Noorwegen om te vissen. Zijn gisteren weer thuis gekomen en hadden met z’n tweeën A Rorbuer geboekt, geen ervaring in Noorwegen en wilde echt groot vangen en dat is gelukt ! In totaal vingen zijn 14 heilbotten waarvan de grootste 189cm !

Tja en dan weet je als reisbureau dat we het gewoon al jaren (sinds 2009) goed doen en beter 200 goede accommodaties/visgebieden in je programma dan 2000 waar je bij meer vd helft niet zo goed of weinig vangt. Kwaliteit gaat bij Cordes Travel voor kwantiteit.

Kijk het blijft vissen, de ene visser is beter dan de andere visser, sommige vissers vissen verkeerd of te weinig kennis, maar één ding kan ik je wel verklappen, de vissen springen niet in je boot, je moet ze echt zelf vangen en daar ook wat moeite voor doen. Om die reden hebben we een prachtige Noorwegen informatie brochure boordevol tips, trucs en technieken én geven we gratis prive-les op ons gezellige kantoor in Colijnsplaat. Kom je dan ter plaatse bij een top accommodatie, dan kun je ook nog eens 1 dag gratis de visgids aan boord krijgen en als je wil zelfs een hele week, tegen betaling en vooraf boeken (minimaal 1 jaar voor vertrek).

Kortom de Cordes Traveldag (2 maart 2024), de gratis Noorwegen brochure én de gratis prive-les gaat jullie helpen nog beter te kunnen vissen, beter voorbereid, de juiste materialen, die je ook kunt huren trouwens en met een goede A3 gelamineerde zeekaart op pad, dan zit je gewoon goed.

Zoals al gezegd was de visserij bij A Rorbuer Lofoten weer top, afgelopen week zijn er veel grote en nog meer kleine heilbotten gevangen, maak ook dikke koolvissen tot over de 120cm en meer dan 18kg, veel kabeljauw tussen de 14 en 25kg. Grootste heilbotten waren 189, 200, 210 en 230cm !!

Accommodatie A Rorbuer >>>

Cordes Travel visreizen