A Rorbuer

Visdag 3 van de 6. Het was een geweldige dag.

Vanochtend om 5:00 vertrokken richting de Moskenesstraumen. Na een emmertje vol te hebben gevangen met aasvisjes, eerst nog even een paar grote koolvissen van 100 cm+ onze slip van de molens laten opwarmen, voordat straks de heilbotten er op klappen.
Prachtige sport op de spinstokken en molens van Penn. Niet kapot te krijgen. We zijn de tel een beetje kwijt geraakt van het aantal koolvissen wat we aan boord hebben gehad en allemaal weer zwemt. Maar over de gehele dag denk ik toch een 60 koolvissen tussen de 80 en 116 cm.

Daarnaast een mooie zeewolf van 92 cm, 7 heilbotten van 80 t/m 100 cm, schelvis en de nodige kabeljauw. Ook veel aanbeten van heilbot die de aasvis halverwege even hebben gepakt, maar toch weer loslieten. Wij vissen op heilbot alleen met cirkelhooks om te voorkomen dat de haak te diep geslikt wordt voor ‘catch and release’. Begin van de dag was er nog een beste deining die veranderde in een gladde zee. Wel veel mist maar dat mocht de pret niet bederven. Morgen weer meer voor visdag 4. 🖐🏻🖐🏻

Robért en Nanno