A Rorbuer Lofoten

Dag Raffie,

Hierbij vervolg van onze trip in Å Rorbuer. Het weer is iets beter, doch steekt de wind nog wat roet in het eten om verre stekken te benaderen. Als ook rustig voor de heilbot vangst.

Zaterdagavond toch niet knn vertrekken wegens te veel wind. gisteren, zondag, vol goede moed vertrokken met de eerste zon die we mochten aanschouwen. deze keer, wegens omstandigheden heeft Andreas ons vergezeld. alles zag er perfect uit. echter dieper in zee weer vol in de mist en wind. eerst paar driften gedaan op dichtere stekken zonder resultaat. Tot de zon wat verderop (beoogde regio) de mist doorbrak, verder door gevaren. uren gedrift..toch bleek de heilbot zeer wantrouwig.

de heilbot was geregeld duidelijk te zien op de fishfinder die tot bij ons aas kwam en toch weer verdween naar de bodem. collega’s vingen een 163 en 152cm heilbot. wij enkel paar kabeljauws.

Gevist tot rond 20h op heilbot, waarna we besloten de grote koolvis te belagen. Met succes! Mijn eerste worp resulteerde in een bak van een koolvis op de sandeel. 113cm was het verdict. het leukste aan de koolvis is die kracht, de jacht ernaar..ze vinden is niet moeilijk…stroming en de meeuwen zoeken die duiken naar kleine vis..place to be! Tal van bakken van koolvis en kabeljauw vielen voor de hamer.

Een popper is magisch hier om in te zetten…you tube materiaal waardig. Werd nogal laat zondagnacht daar we lang hebben doorgevist. Nu,maandag is het weer nog niet top maar betering is in zicht. straks hopen we de verre stekken te bevissen .i’ll keep in touch!

A Rorbuer >>>

Tight lines! Greg

Gregory