A Rorbuer

He vissers,

Zonder twijfel het allerbeste visgebied van héél Noorwegen, echt waar ! A Rorbuer Lofoten, wie nu echt groot wil vangen, echt dikke kabeljauwen, grote koolvissen en mega heilbotten, dan boek je visreis naar A Rorbuer.

Afgelopen week prachtig weer, weinig wind, gladde zee, dus tijd om weer eens wat nieuwe maagdelijke stekken te proberen op open zee, dachten de visgidsen. Nou dat was een groot succes, onze top-visgidsen wisten de stekken weer prima te vinden.

Een hele verre stek deze keer, 1,5u varen, terwijl de meeste stekken op max. 30 min. varen zijn, maar om “maagdelijk” te gaan moet je de verre speciale stekken op zoeken, als je dat wil natuurlijk, iedereen is vrij om mee te gaan met de visgidsen.

Hengels in het water en kijken wat er gebeurt…. nou duurde niet lang, 10 min. en de eerste 10kg kabeljauw kwam aan boord. Daarna flink wat aanbeten van een heilbot, maar ze beten net niet door, ze waren enorm voorzichtig, toch kwam de eerste heilbot van 110cm aan boord.

Even later had Dennis ook beet, op een diepte van 65m, oei daar wil je geen heilbot vangen, maar jawel … een aanbeet op zijn Crazy Daisy 400gr en het feest kon beginnen. Pompen en pompen…pijn in de rug en armen daar was de vis eindelijk….zzzzzzzzzzzz daar ging de vis weer de diepte in de slip vd molen giert en Dennis roept “nee nee nee…stop stop” maar de heilbot gaat door. Het spel begint weer opnieuw, pompen, zuchten steunen en duimen dat de voorslag, de hoofdlijn, de wartels en knopen het allemaal houden. 10 minuten later was de heilbot weer aan de oppervlakte…. maar dit was maar voor 10 seconden, zzzzzzzz daar ging ie de diepte weer in, weer 65m diep…..

Maar na ruim 40 min. vechten kwam er dan eindelijk een MEGA heilbot van 184cm langs de boot, weegt zo rond de 84/85kg volgens de tabel. Alle heilbotten boven de 130cm blijven in het water, we meten deze en daarna laten we ze weer zwemmen.

Even later werden er nog wat heilbotten rond de meter gevangen, paar kabeljauwen rond de 15kg en daarna weer een dikke heilbot, deze was 180cm !!

Als klap op de vuurpijl hadden 2 vissers op 1 boot beide tegelijk beet, de ene een kabeljauw van 16kg en de andere eentje van 18kg ! Nou dan kun je gerust zeggen dat dit weer een geslaagde dag was bij A Rorbuer !

Accommodatie A Rorbuer >>>

Cordes Travel visreizen