A Rorbuer en veel wind

Vangstbericht A Rorbuer van Gregory
Dag linda,Raffie,
Hierbij alvast een 1e beknopt verslag van onze trip naar Å Rorbuer. Vol goede moed, hoop en vertrouwen (vertrouwen mede door jullie) vertrokken woensdagnacht. Wilden zeker zijn dat we vroeg op Schiphol stonden, gezien de mogelijke controles. Vlot door alles heen gegaan met wel wat lichte vrees om onze eerste stop in Bergen 👎 de toelating om het land binnen te mogen, te verkrijgen. Heel vlot binnen geraakt, zonder enige moeite. (2x gevaccineerd!)
Bij deze bevestiging dat wanneer je volledig gevaccineerd bent, zeker geen problemen ondervindt. Enige kwestie is, of kan zijn, is dat vluchten nu blijkbaar wat makkelijker switchen van uur. Wat bij ons ook het geval was. Kortom, wegens 1.5h uur vertraging op vlucht naar Bodø, volgende vlucht richting Leknes niet gehaald. probleem vlug opgelost… andere vlucht gekregen, maar wel op andere luchthaven op Lofoten. Vlug Raffie berichtje gestuurd om één vd gidsen tijdig te kunnen verwittigen zodat ze hier op Leknes niet onnodig hoeven te wachten.
Aangekomen in Leknes, transfer automatisch in orde gebracht en eindelijk richting Leknes… Super blij om de gids te ontmoeten (mijn 2e keer op Å , jonge mega sympathieke gast (Andreas) die ons later deze week zou vergezellen. Een blij gezicht was duidelijk wederzijds. Andreas had er duidelijk ook zin in, vooral omdat ze beter weer voorspellen voor komende dagen. Blijkbaar gaat het sinds paar weken niet zo goed met de wind en regen..
Vlug boodschappen gedaan voor de eerste dagen en vrijdagmorgen papieren in orde gebracht met de vertrouwde Alexander. Glunderend nadat ze beiden mochten genieten van Belgische wafels die we voor hen meebrachten…tja,ook zij hebben klote tijden achter de rug en verdienen misschien ook wel een kleine attentie.. Uiteindelijk kunnen vertrekken, het weer zag er niet uit en was niet denderend. Wind, regen..veel mist.. toch de kans gewaagd. Iedereen bleef vlakbij en vangsten waren beperkt (logisch). Wij ons vooral bezig gehouden met de (kleinere) koolvis en jagen op de (Mega) makreel.. top dag gehad. Was echt fun… moeten blijkbaar niet altijd de metervissen zijn om plezier mee te hebben.
Vrijdagavond afgesproken met Alexander om zaterdag vroeg te vertrekken om het tij wat voor te zijn..5h op het dek! Geen probleem ! Zullen er zijn! Gezien het weer (veel wind, regen en mistig) de Franse groep (waar Alexander ging bij zijn) geen zin hadden te vertrekken bood Alexander ons spontaan aan om mee te gaan met ons. Geen getwijfel, tuurlijk! Alexander is echt een top kerel waar je echt veel aan hebt. Top visser en really nice guy!
Gezien het weer deed Alexander echt zijn best om bepaalde driften op zijn best te doen. Deed hij ook super, echter wou de heilbot niet mee..1 aanbeet op de “baitfisch” hengel..alle shads boven gehaald maar niets bleek te werken. Tot de hengel van bruno kloppen kreeg en die mooie curve aannam.. beet! Yes! Heilbot, dan toch! Was bruno zijn 1e heilbot ooit, was dus wat wennen en vooral ervaren hoe sterk die beesten wel zijn… resultaat voor 1e heilbot ooit..verdikt 79.5cm.. Iedereen tevree en besluit om huiswaarts te keren gezien het weer zou verslechteren.
Vanaf deze avond (zaterdag) zou alles moeten keren en zijn we van plan opnieuw te vertrekken. Vanaf morgen wordt het weer ook beter. vooral vanaf maandag..weinig wind,volop zon.. niet enkel wij, maar vooral ook de gidsen zien er heel erg naar uit.. ik hou jullie zeker verder op de hoogte!

Accommodatie A Rorbuer >>>

Tight lines,

Gregory