Afsluiting van ons winterseizoen.

Dishoek, zaterdag 16 april

Zoals ieder jaar sluiten we ons winterseizoen af met een vissessie en dit jaar was dat de zaterdag voor Pasen. De weersvoorspellingen waren uitstekend, maar met de voorspelde oostenwind was het maar afwachten wat betreft de vangsten. Laag om 21.00 en we waren er al vroeg. Zoals verwacht veel drukte voor en achter de duinen. De vaste stek bij strandtent Vloed was veel te druk en dus maar gelijk verkast naar een plek aan de andere kant van Dishoek waar het veel rustiger was. Een goede keus want we hadden tijdens de visserij het strand voor ons alleen.

Dan de visserij. Gestart om 19.00 in een rustig zeetje en te midden van honderden kwallen. De eerste schar lag na welgeteld één minuut op het strand maar daarna bleef het lang stil. Pas met het invallen van de duisternis begon het wat te lopen, maar niet spectaculair, hetgeen we ook niet verwacht hadden. Wat we ook niet verwacht hadden met zo’n gladde zee, was dat er bij opkomend water een gierende stroming was. De hengeltoppen bogen helemaal door en een paar keer werden de standaards met hengels helemaal omgetrokken. Ankerlood haalde zelfs niet veel uit. De enige keren dat het lood bleef liggen zat er ook gelijk vis aan. Gevist met afhouders en wappers en met pieren en zagers.

De eindstand. Voor de ene visser zeven schar en een mesheft. Voor de ander vier schar, een wijting, een grote bot en iets wat leek op een coquille (maar dan zonder schild). Eigenlijk nog iets meer dan we verwacht hadden. Gestopt om 23.15.

En het belangrijkste, we hebben weer genoten van het prachtige weer, de zonsondergang en de opkomende volle maan.

Don (Utrecht) en Sacco (Breda)