Albert Leeuwis Nederlands Kampioen Bootvissen 2021

De dag begon met een triest moment. Ter nagedachtenis aan collega bootvisser Ger Zantboer, die daags na de tweede wedstrijd van het Nederlands kampioenschap plotseling overleed, werd aan dek van de “Maatje Adriana” een minuut stilte gehouden. De vlag hing daarbij op de boot halfstok en als laatste groet werd klonk de scheepshoorn drie keer! Zoals Ger dat gewild zou hebben, werd daarna de derde en beslissende dag opgestart! Vanwege het naderende slechte weer, veel wind en winterse buien werd besloten te gaan vissen op de Oosterschelde. Een prima uitwijkmogelijkheid, toch zeker met een grote boot. Op dit moment is de vis ook nog massaal aanwezig, dus de spannende strijd om te ereplaatsen kon beginnen. Corona-proof, dus afstand houden en mondkapje dragen bij verplaatsingen e.d. Allemaal goed te doen als iedereen zich aan de regels wil houden en respect toont voor elkaar. Albert Leeuwis startte vanuit een riante uitgangspositie, maar de concurrentie had snode plannen!
De eerste periode was de vis erg voorzichtig. De getijdestroming moest er nog in komen en alleen door het aas in beweging te brengen kon de vis verleid worden. Dat lukte vooral Pim Troost en Mark van Wanrooij. Zij wonnen aan bakboord en stuurboord. Pim maakte daarmee opnieuw, net als twee weken geleden een stap vooruit. Mark begon aan een opmars ……..die hij doorzette in periode twee, toen de vis echt los kwam! Hij won opnieuw zijn sector. Aan de andere pakte nam Arjan Stelwage de winst. Hij sloop steeds dichterbij de nog steeds aan kop staande Albert Leeuwis……….
De laatste periode moest de beslissing brengen! Twee outsiders wisten de sectoren echter te winnen. “Good old” Piet Buijk wist de bakboordzijde op zijn naam te schrijven en Ernest Ripson ving aan de kop van de boot beduidend meer vis dan zijn concurrenten en bleek met deze punten een belangrijke slag te slaan! Maar Albert Leeuwis had door een tweede plaats in de tweede periode en een derde plaats in de laatste periode zijn kampioenschap veilig gesteld. Met een flinke hagelbui eindigde het kampioenschap en aan de steiger werd al snel de uitslag opgemaakt en de kampioenen gehuldigd! Uitslag eerste tien: 1. Albert Leeuwis 2. Arjan Stelwage 3. Pim Troost 4. Remco Geuze 5. Ernest Ripson 6. Mark van Wanrooij 7. Piet Buijk 8. Chris van de Vreede 9. Angelo Hense en 10. Eric Goossens

Henri Karremans