Altijd de moeite!

Gisteren uit vissen geweest met de M.S. Neeltje Jans.

Je hebt na verloop van tijd als bootvisser zo je favoriete opstapplaats, je favoriete boot. Zo belandde ik gisteren op M.S. Neeltje Jans. Deze rederij heeft volgens mij als filosofie dat je klanten moet verdienen en niet ronselen. Allemaal rechttoe rechtaan, in orde dus.

Het was een woelige zee die ons opwachtte eens we de Roopmotsluis verlaten hadden, als je het weerbericht gemist had dit kon je al raden door de afwezige kleine visboten die te bespeuren waren in en rond de sluis.
Een groep Duitsers was overenthousiast en dacht de wilde baren beter te kunnen trotseren met bakken bier. Helaas, a lot of casualties was het resultaat. Voor de schaarse alerte vissers waren er echter mogelijkheden, dit werd al gauw bevestigd door de vangst van enkele zeebaarzen die toehapten in de veren die bestemd waren voor makreel. En makrelen zagen we, vooral flinke horsmakrelen met nu en dan mooie blauwe makreel.
Al bij al een moeilijke visserij dus, maar voor de voorbereide visser die daadwerkelijk ook om te vissen gaat was dit een mooie dag. Ikzelf ving 42 horsmakrelen (de kleintjes die teruggezet werden niet meegerekend), 16 maatse blauwe makrelen en 3 zeebaarzen waarvan 1 flink aan de maat.

Al bij al een mooie dag die mogelijk werd gemaakt door regelmatig voedsel nuttigen i.p.v. alcohol. En natuurlijk, last but not least, een schipper die werkelijk alles uit de kast haalt om de vis op te sporen!

Tot de volgende!
P.s: Maal a.u.b. je vis dood vooraleer hem argeloos in een bak te smijten, zoveel meer respectvol naar het gevangen dier toe…

Madness