Amazonehaven

Vandaag met mijn vader in de Amazonehaven gevist van 10.30 tot 14.30u. Bij aankomst stond er nog niemand, dus aan het einde naast de parkeerplaats gestaan. Beiden een strandhengel naar het midden van de haven en een peuterstokje langs de kade.

Normaal is het veel en klein hier, maar momenteel is het wel heel veel en heel klein… Zeker langs de kade zaten er een heleboel miniatuur steenbolken en wijting. Zodra het lood de bodem raakte voelde je aanbeten al beginnen. Alleen maar dansende hengeltoppen gezien. Alles boven de 12cm was groot en boven de 15cm was het een joekel! We hebben een aantal tripletten gevangen waarvan de totale lengte de 30 cm niet haalde.

Ook uit het midden kwam geregeld kleine vis, soms bijna even groot als de haak. Tussendoor een enkele schar. Sommige heel klein, maar ook nog 4 mooie voor de pan. Een botje en paling maken het lijstje compleet.

Weinig last van krabben vreterij gehad. Aan het eind de overgebleven pieren en zagers aan de buren gegeven die net waren begonnen.

Voor de grote vis hoef je hier niet heen, maar het is wel leuk vermaak.

KvS