Banjaard 11 januari 2020

Voorzien van de zoals gebruikelijk weer prima verzorgde pieren en zagers via Zegge richting Walcheren getogen. De voorspelde windkracht 5 tot 6 uit het zuidwesten liet ons weinig keus wat betreft de stek. Dat werd de Banjaard. Laag om 20.45.
We waren er wat vroeg (rond half zes) maar zijn wel in het donker begonnen. Er stonden al drie vissers maar rechts van de ketting richting de kering waren geen lampjes te bekennen.
Het viel nog niet mee met de wind schuin van achteren. Maar goed, we konden wel lekker ver gooien. Helaas was de vis weggewaaid van deze kant van het eiland want in vier uur tijd presteerden we het om welgeteld 1 vis (een vuile schar) te vangen. En een hoop apenhaar. Tja, dat kan in deze tijd van het jaar en ook dat is vissen.
Even een praatje gemaakt met de vissers naast ons en die stonden na een paar uur op respectievelijk 3, 2 en 1 vis. Vlak na de kentering kwamen er nog drie vissers bij (waarschijnlijk verhuisd naar een plek met de wind in de rug) maar daar zagen we ook weinig beweging. Maar we zijn weer lekker uitgewaaid en de volgende keer gaan we het hopelijk compenseren.

Don (Utrecht) en Sacco (Breda)