Banjaard, 30 oktober 2021

Grote kans op regen, windkracht 4 tot 5 uit het zuiden, aan de warme kant. Grote twijfels, maar het vissershart heeft gewonnen, ook vanwege het feit dat we al lang niet meer hadden gevist. De keuze voor de Banjaard was logisch vanwege de wind en met ons hadden een aantal vissers ook voor dat strand gekozen. Pas een uur voor laag (16.30 uur) begonnen (toen was het net droog), na een uur nog een behoorlijke bui, maar daarna prachtig visweer en een geweldige zonsondergang.

Tot de kentering een krab, een wijting en twee scharretjes. Daarna nog zo’n 10 scharretjes, 18 wijtingen en 1 zeebaars erbij, maar alles onder de maat. Afgezien van de slikkers zwemt alles weer. Het viel dus niet tegen. Alles moest wel van ver komen. Gestopt om kwart voor acht, want het water kwam snel op en de diepere gedeelten konden niet meer worden bevist.
De buren vingen nog een bonusvis, een haaitje. Al met al waren we toch blij dat we zijn gegaan en we hebben genoten van de zonsondergang en met ons vele Nederlandse en Duitse wandelaars.

Don (Utrecht) en Sacco (Breda)