Bijzondere zeebaars

Afgelopen vrijdag stonden we op onze vaste stek aan de Westerschelde te vissen. Regen, wind, goed tij, perfect zeebaarsweer. Vangen was er echter niet bij tot we toch nog een mooie zeebaars van 45cm wisten te verschalken. Bij zn rugvin zat iets groenigs, met metaal. We konden niet goed zien wat het was, ik dacht een vals gehaakte shad of iets dergelijks. Thuis gekomen bleek het een merkteken te zijn van een Belgisch onderzoek naar de zeebaars-stand. We waren die vrijdagavond blijkbaar onbezoldigde medewerkers van de universiteit van Gent. De info op het merkteken heb ik opgestuurd en ik kreeg te horen dat de vis een jaar geleden gemerkt was bij Oostende. De zeebaars was in een jaar tijd wel zo’n 5 cm gegroeid en ook veel zwaarder!
Op de foto staat het merkteken, en meer info vind je op www.sportvisserijvlaanderen.be/herinnering-help-mee-aan-zeebaars-onderzoek/

Mocht je een zeebaars met een merkteken vinden meet dan de lengte en zo mogelijk het gewicht en geef dit door aan de onderzoekers!

Rene