Combitocht vanuit Stellendam

Vrijdag 15 juli een lekker dagje op zee gevist. Een combi-tocht met Valkyrie Zeehengelsport vanuit Stellendam. Combi-tocht betekent wrakvissen in combinatie met makreelvissen.
Het was een prachtige dag. Mooi weer en niet teveel wind. Leuke groep mensen aan boord en een erg vriendelijke maar vooral echt enthousiaste schipper Gerit Fortuyn. Plan was om naar de wrakken te gaan en als we een pluk meeuwen tegen zouden komen om dan meteen makreel te gaan vissen. Meeuwen hebben we niet gezien dus door naar de wrakken. Bij het eerste wrakje dat nog dichtbij was werden meteen een paar gulletjes gevangen en ook blauwe en hors makreel en wat steenbolk. Tot aan het laatste wrak hebben we helaas geen gul meer gezien maar meer dan genoeg blauwe makreel, horsmakreel, pietermannen. Zelf ving ik 2 poontjes waarvan de grootste helaas vlak voor de reling van de haak viel. Maar ik had er nog nooit een gevangen dus dan is zo’n prachtige vis ook leuk. Nog door een collegavisser geholpen met het “villen” van de poon want die techniek kende ik nog niet. Op het laatste wrak ving ik zelf gelukkig ook nog een maatse gul en steenbolk dus mijn combitrip was geslaagd.
We zijn lekker lang weggeweest zonder druk van de schipper. Maar in de loop van de middag in overleg besloten om terug te gaan want er kwam echt niet veel meer boven. Tegen 16 uur waren we terug in Stellendam.
Gerrit is een erg relaxte, aardige en zoals gezegd enthousiaste vent en de sfeer aan boord was ook erg ontspannen. Dat heb ik vanuit Stellendam wel eens anders meegemaakt 😉. Al met al een heerlijke dag en zeker een aanrader om een keer met de Valkyrie van Gerit mee te gaan!

Evert