Cordes Travel 18 jaar

Hallo allemaal,

Deze maand bestaat Cordes Travel 18 jaar, 18 jaar met eigenlijk heel veel ups en soms een downs, zoals bv de Corona, maar verder verloopt het eigenlijk allemaal redelijk soepel. 18 jaar geleden begonnen in Noorwegen, waar we 8 jaar gewoond hebben en daar het bedrijf gestart zijn en nu 18 jaar verder nog steeds met Linda elke dag aan het werk voor onze gasten, de sportvissers die op visreis gaan.

18 jaar, heel veel meegemaakt, extreme weersomstandigheden, vulkaanuitbarsting op IJsland, sneeuwstormen, windhozen, sneeuw, zon en heel veel andere zaken. Tienduizenden vissers hebben in de afgelopen 18 jaar via ons een visreis geboekt en we groeien nog steeds, jaarlijks reizen er meer dan 4500 vissers via Cordes Travel naar de verschillende landen.

Maar ook veel meegemaakt met de groepen en ook wel veel uitdagingen gehad, vissers die thuis een familielid verloren en zsm naar huis moesten, vissers gewond geraakt, koffers kwijt, vissers die de weg op zee kwijt waren, dronken vissers die de hele nacht bellen omdat het WC papier op is en zo kunnen we wel een boek vol schrijven met alles wat we hebben meegemaakt, heel veel positieve dingen en soms ook enorme teleurstellingen. Zo hadden we vorige week een groep die 30,- administratiekosten moest betalen voor een omboeking, (nieuwe factuur, omboeking huis en tickets enz enz enz) gedeeld door 3 man was het 10,- per persoon, zij hebben een advocaat ingeschakeld (rechtsbijstand), die hun uiteraard vertelde dat wij ons werk goed doen en niets fout doen, tja je maakt wat mee… een rechtsbijstand inschakelen voor 30,-

De Corona heeft een flinke deuk opgeleverd, we hebben heel veel (spaar/pensioen) geld verloren, daar we 2 jaar geen inkomsten hebben gehad. Gelukkig hadden we nog gespaard en heeft de staat nog een beetje steun gegeven, maar leuk is het niet, dat geld komt ook nooit meer terug. Maar ondanks de Corona bestaan we nog steeds en hebben we zowel in 2020 en in 2021 groepen naar Noorwegen en IJsland kunnen brengen, door onze kennis en ervaring. Honderden visreizen werden geannuleerd, maar bij Cordes Travel was de mogelijkheid om wél op visreis te gaan.

Nu is het weer bijna net zo druk als voorheen, volop aanvragen en boekingen voor dit jaar en volgend jaar, ook de Penn Festivals 2023 lopen aardig vol, mei en juni naar Nappstraumen en september weer naar Havoysund. Voor het Penn Havoysund Festival van 8 tm 15 september dit jaar hebben we nog 2 huisjes vrij, dus wie mee wil, meld je snel aan en ga mee gericht op heilbot vissen en natuurlijk kabeljauw en koolvis.

Tja en voor je het weet zijn we 22 jaar getrouwd (26 mei) en bestaat Cordes Travel 18 jaar en dat bereik je niet zomaar, dit bereik je alleen door eerlijk en oprecht te zijn, duidelijke informatie te geven en service en kwaliteit te bieden. We hebben ook absoluut geen interesse in 1000 huisjes waar er maar 500 in een goed visgebied liggen, nee we kiezen voor kwaliteit en geen “Massa is Kassa” dat laten we wel aan de andere aanbieders over. Zij gaan voor “veel en overal” wij kiezen voor kwaliteit en service, dat lees je ook terug in de vele reisverslagen én vangstberichten, want geen enkele aanbieder heeft zoveel reisverslagen en vangstberichten, die heb je alleen als je ook veel gasten (klanten) hebt.

Samen met Linda blijven we streven naar service en kwaliteit, al blijf je altijd afhankelijk van derden, lange rijen bij Schiphol, koffers vermist, wind of andere zaken waar wij niets aan kunnen doen, helaas want soms zou je overal wel controle over willen hebben, maar helaas dat gaat niet, sommige zaken hebben we echt niet in handen.

Maar we zijn in ieder geval trots op datgeen wat we bereikt hebben en met 80% vaste gasten weten we gewoon dat we iets moois aanbieden en al vele duizenden vissers een waanzinnige ervaring hebben mogen geven. We hebben vaders met zonen zien komen en nu de zonen met hun visvrienden, we hebben prachtige dingen mogen zien en mee mogen maken, maar de mooiste beloning blijft toch altijd dat de mensen na hun visreis laten weten dat het naar hun zin was, dat ze een mooie/leuke ervaring hebben gehad en daar doen we het voor, daar kan geen salaris tegen op…

Op naar de volgende jaren, want we krijgen er jaarlijks steeds meer klanten bij, dus we gaan gewoon lekker door op onze eigen manier, we volgen onze eigen weg, laten de andere met rust en houden ons met ons zelf bezig en daar zijn wij groot mee geworden, zonder het van de daken te schreeuwen.

Linda en Raffie Cordes