Cordes Traveldag een MEGA succes

Hallo allemaal,

Wauwwww wat een groot succes was het weer de Cordes Traveldag 2024 ! We hebben tussen de 750 en 800 bezoekers gehad. Cordes Traveldag is een dag die wij speciaal voor onze gasten organiseren i.s.m. Hengelsport Ahoy uit Rotterdam. Om 07:00 stond een groot team klaar om alles in orde te maken voor deze dag, een gymzaal werd voor het 10e jaar weer omgebouwd tot een mega groot sportvis-evenement.

Het doel van deze dag is om kennis en ervaringen te delen, alle groepen en dan bedoel ik alle vissers die aanwezig waren, hebben allemaal hun visreis bij Cordes Travel visreizen geboekt, dus is geen dag om te boeken, niet om informatie over visreizen te krijgen, nee puur en alleen informatie over stekken, technieken, materialen, lezingen en elkaar voorzien van heel veel tips en trucs. Op deze dagen worden vriendschappen gesloten en is het een unieke, exclusieve dag die heel speciaal is.

Het was voor Cordes Travel de 10e keer bij deze locatie, maar dit was al wel ons 19e evenement wat we speciaal voor onze gasten organiseren. Speciaal bezoek waren de visgidsen van Havoysund, Vesteralen, A Rorbuer en Nappstraumen, ook zij deelde hun kennis en ervaring en lieten de beste stekken zien en maakte kennis met “hun” gasten die dit jaar naar die accommodaties gaan. Erik gaf een hele interessante lezing die beide keren bijna helemaal vol zat en de zaal doodstil luisterde wat hij als zeer ervaren visgids te vertellen had.
Linda en ik hebben natuurlijk honderden handjes geschud en geprobeerd met iedereen even te praten, maar dat is natuurlijk onmogelijk om echt met iedereen even uitgebreid te praten, maar we hebben de meeste groepen wel even gesproken, ook al was het maar kort. De meeste vissers die ons kennen hadden het al wel gezien, we zijn beide enorm afgevallen en daar natuurlijk ook veel complimenten over.

Complimenten, mailtjes met lof, bedankjes, bloemen, zalm en zelfs kadootjes van de groepen die via ons op visreis gaat en daar worden blij van natuurlijk. Dit is ook wat Cordes Travel exclusief maakt, een stapje extra voor de gasten, geen kwantiteit maar kwaliteit, geen praatjes, geen verhalen, gewoon eerlijk en oprecht een visreis-bureau runnen en dit jaar is dat al 20 jaar !

Op deze dag kreeg iedereen ook het sportvis-pakket, want alle groepen die bij Cordes Travel hun visreis boeken krijgen een sportvis-pakket t.w.v. 175 euro. Dit jaar was dat een prachtige Penn Halibuster hengel voor Noorwegen of IJsland, een zeer goede kwaliteit “Ambachtelijke handcreme”, men kreeg per boot een eigen A3 gelamineerde zeekaart en uiteraard als men de tickets via ons geboekt had de ijzersterke kofferlabels. Ook allemaal exclusieve extra die de klanten van Cordes Travel krijgen.

Het was een enorme gezellige en vooral leerzame dag en ik denk dat bijna iedereen wel weer iets geleerd heeft. Elke accommodatie heeft zijn “eigen” tafel(s) en aan die tafel(s) dan alle vissers die naar diezelfde accommodatie gaan, tevens per accommodatie meerdere “Cordes Travel medewerkers” die vaker bij die accommodatie zijn wezen vissen om nog meer advies, tips en stekken te geven. Je leert dus andere vissers kennen die naar dezelfde accommodatie gaan en vaak al (veel) vaker daar zijn geweest en de tafelheren die nog eens extra helpen, kortom er is heel veel te leren.

Om dan meteen extra service te bieden was Ahoy Hengelsport aanwezig om materialen te verkopen, hengels, molens, kunstaas, viskisten, koelboxen en zelfs drijfpakken, Hengelsport AhoyAhoy had alles bij voor een visreis naar Noorwegen of IJsland. Vissers waren hier blij mee want de aanbiedingen waren scherp en er is veel verkocht, ideaal om na de tips en adviezen meteen je materialen te kopen, beter kan toch niet ?

En dat alles bij elkaar, de A3 gelamineerde zeekaarten, ons Noorwegen/IJsland PDF (boekwerk), de visgidsen uit Noorwegen, de Cordes Traveldag, de gratis prive-les, de winkelier op deze dag en het gratis sportvis-pakket twv 175,- zorgt ervoor dat wij minstens 80% vaste “klanten” hebben die Cordes Travel al vele jaren trouw zijn, sommige groepen hebben al minstens 19x een visreis bij ons geboekt, een bevestiging dat we het gewoon goed doen.

Om 14:00 was er als mega klapper vd dag een spectaculaire loterij met als hoofdprijs een visreis t.w.v. 3900,- !!! voor je eigen groepje van max 4 of 5 personen, niks delen met andere, geen organisatie die dan in jullie huisje slaapt of de hele week mee vist, nee een eigen visreis plannen voor je eigen groepje in 2025 naar Havoysund noord Noorwegen. Maar er waren ook hengels, molens, een TV, grilplaten, gourmetset, wijnglazen, messen, kunstaas en noem maar op, meer dan 10.000 euro aan prijzen.

Mijn stem hield het nog net tot na de loterij, daarna opruimen, iedereen bedanken en toen was deze waanzinnige dag weer ten einde. Wij kijken met z’n allen terug op wederom een MEGA geslaagde dag die niemand ons nadoet, een knaller een succes en iets waar we met ons hele team trots op mogen zijn. Daarom ook een extra dank aan alle vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt, een dank aan de visgidsen, dank aan Hengelsport Ahoy en een dank aan alle onze trouwe gasten die wederom hun visreis bij ons hebben geboekt, waarom ? Gewoon omdat het allemaal goed en eerlijk geregeld is, geen praatjes, geen vanaf prijzen, gewoon eerlijk zijn en weten wat je aanbied, dat is onze kracht.

Dit jaar 20 jarig bestaan en daar zijn we best een beetje trots op. Wij wensen iedereen een geweldige visreis toe, stuur zoals altijd weer de vangstberichten in die iedereen dan weer kan volgen op Zeevisland.com en denk alvast over een visreis voor 2025 en 2026. Voor eind 2025/2026 hebben we nog een warme verrassing in petto tegen een hele scherpe prijs, dus hou onze nieuwsbrief en FB goed in de gaten.

Wij gaan ons voorbereiden op het Penn Nappstraumen Festival in mei én eentje in juni, beide volgeboekt en ons Penn Vesteralen Festival eind augustus, daar hebben we nog 1 huisje vrij.

Bedankt en tot …….
ps op de foto’s zie je soms lege tafels, dat zijn de momenten dat er een lezing bezig is met 150 bezoekers. En we zijn nog op zoek naar een andere zaal voor 2025, deze zaal gaat plat.

Cordes Travel visreizen