Dag 1 en 2 Penn Havoysund Festival

Hallo allemaal,

Hier dan eindelijk een bericht vanuit Havoysund, waar we met 43 vissers het Penn Havoysund Festival hebben. Penn Havoysund Festival 2021, we hebben prachtig weer, volle zon en helaas iets te veel wind, maar eerlijk is eerlijk, er zijn veel vissen in quarantaine. Yep, de visserij is erg taai, het is zoeken en het loopt niet zoals we zouden willen, dus we denken dat de meeste nog in quarantaine zitten hahahaha.

We zijn woensdag in Havoysund aangekomen, in de avond de meeting gehad en donderdag en vandaag lekker wezen vissen. Een enorme leuke groep vissers, de sfeer is echt geweldig en iedereen heeft het naar zijn zin, ondanks dat de visserij beter had gekund.

Toch zijn er al wel wat leuke heilbotten gevangen, gisteren 12, aantal van vandaag weet ik nog niet, maar minstens twee stuks van rond de 150cm, wat mooie kabeljauwen boven de meter en een aantal koolvissen en zelfs dikke makrelen rond de 2kg.

Wij hebben vandaag met extreem light tackle gevist echte mega lichte hengeltjes met een kleine 3000 molen of een klein reeltje. Dit is leuk om te doen als er slecht weer is, te veel wind of gewoon voor de fun zoals wij (Linda, Raffie en Rob) dit nu doen. Gewoon in de zon, weinig wind en dan met 40gr pilkertjes en de nieuwe Berkley Power Sandeel van 65gr.

Linda ving aan een 40gr pilkertje met 3/0 extra strong dreg een dikke heilbot van 92cm, een prachtig sport en waanzinnig leuk om te doen. Materialen de Penn Conflict light Jigging, Penn Low profile reeltje (links) met 25/00 Spiderwire 8 smooth.

Zelf ving ik nog een kabeljauw van een meter op mijn Penn Tai Rubber 40-80gr met een Penn Conflict II 3000 met 25/00 Spiderwire 8 smooth en daar ook weer een Berkley Power Sandeel op.

We hebben nu weer flink gevist met de nieuwe shads van Berkley en zelfs de visgidsen Andreas en Douglas waren onder de indruk.

Om 20:30 weer de dagelijkse meeting in de grote zaal, elke avond komen we even bij elkaar om alles te bespreken vd dag en wat de plannen worden vd volgende dag. We nemen het weer door, bekijken de stekken met de visgidsen en zitten even gezellig bij elkaar met een biertje en delen alle tips en tricks met elkaar. Kortom elke avond gezellig even met elkaar praten over het vissen.

Morgen (zaterdag) een nieuwe dag en nieuwe kansen.

Cordes Travel visreizen