Dagje op de makreel

Vandaag 16 juni 2020 met negen man op makreel gevist vanuit den Helder met de boot “nieuwe Diep” van schipper Cees Pronk. Puik weer, windkracht 2/3 en de hele dag droog. Na een wat matige start vonden wij ze en ging het feest in volle gang los. Niemand heeft minder dan 100 makrelen gevangen en enkele meer dan 150 makrelen.

Ikzelf heb gevist met mijn Penn In-Line hengel met een reel. Die wilde ik uitproberen voordat ik naar IJsland ga in september. Wat een genot. Ten eerste geen geklooi met haken van de paternoster aan ogen of aan de lijn wat een enorm pluspunt was. 300 Gram lood eraan zodat je lekker op zijn plaats blijft en niet met anderen in de knoop komt en alle waterlagen afvissen, wat met een reel uiteraard heel makkelijk gaat want je hoeft niet telkens een beugel open te zetten. Als met al een aanrader een In-Line hengel ook op de Noordzee op makreel.

Wel een hoop werk om schoon te maken met zulke vangsten maar de vriezer is gevuld met filets om te roken, hele makrelen om al aasvis te dienen en schoongemaakte makrelen voor op de BBQ.

Groet, en goede vangst, Guus

Guus