De kabeljauw komt in de buurt

Hallo allemaal,

Een bericht van onze visgidsen Calle en Johan van Nappstraumen. Er waren dagen met wind en dagen met zon en weinig wind, hij is in ieder geval enorm wisselend van richting. Maandag was er veel wind, maar het was te doen om buiten te vissen, dinsdag was ook een redelijke dag.

Op dit moment is het zoeken en zoeken naar de kleine (of grote) scholen kabeljauw, de haring blijft een beetje op open zee hangen en daardoor komt de kabeljauw niet dichter naar de kust. Hier en daar een paar kleine scholen, maar dat is het. In die kleine scholen veel kabeljauw tussen de 9 en 13kg maar geen hele grote.

Na een tocht op open zee, onderweg terug naar Nappstraumen troggen de visgidsen dan toch een grote school met dikke kabeljauwen aan, 20+kg en op een andere boot zelfs een dikke 30+ kg kabeljauw (geen foto), op deze jongen zitten de visgidsen en natuurlijk de vissers te wachten. Nu hopen dat de school dichter naar de kust komt en dan gaat het los, mits de wind geen roet in het eten gooit, maar dat heeft niemand in de hand.

Kortom de vis is er, komt af en toe ook dichter naar Nappstraumen toe, dus we gaan de goede richting op.

19 April vertrekken wij met 31 vissers naar Nappstraumen voor het Penn Nappstraumen Festival april 2022.

Cordes Travel visreizen