De rode vlag

Gisteren was ik om 09:45 uur op de Noordpier in Wijk aan Zee. Daar trof ik nog een stuk of zes vissers aan, die net als ik de pier niet op konden. We stonden voor een groot, stalen hek. Groot was onze verbazing, omdat op de site van de Reddingsbrigade de groene vlag te zien was waardoor je denkt lekker gegaan vissen en ook nog een flink stuk daarvoor moet rijden.
Ook op de Zuidpier wapperde dezelfde kleur. Van menigeen begreep ik, dat dit vaker gebeurt. Zo kon het dus zijn, dat er achtereenvolgens een visser uit Keulen zelfs en vissers uit Rotterdam, Schiedam, Utrecht, Alkmaar en ondergetekende uit Groet voor nop naar Wijk aan Zee rijden.
Om 12:00 uur verdween plotseling de rode vlag op de Zuidpier en pas om 13:45 uur die van de door ons begeerde pier. Veel vissers waren inmiddels gekomen en weer vertrokken, want die verzekerden ons dat de pier alleen maar om 10:00 uur open gaat.
Er was wel wat wind te bespeuren, om en nabij windkracht 3.
Wellicht is het een goed idee, dat de NW Federatie en de plaatselijke sportvisverenigingen eens om de tafel gaan zitten, want zo werd mij verteld, was dit beslist niet de eerste keer.
Afijn, 14:00 keilden we alle drie ons lood richting Den Helder en binnen de kortste keren stonden onze hengels te rammelen van de jonge en oude, grotere wijting afgewisseld door een schar of twee.
Om 17:00 uur was het inpakken geblazen met uiteindelijk nog een aardig pannetje vis. Tien mooie scharren en een stuk of 4 prachtige wijtingen.
Aas: pieren, zagers en tappen, 175 gram lood, want je moet wel behoorlijk ver kunnen gooien.

Met visgroeten
Benjamin den Hartog uit Schiedam
Cyrille van den Berg uit Rotterdam
Frans den Hartog uit Groet.

Frans den Hartog