De skrei komt er aan !!

Dikke schollen
Bij Nappstraumen Lofoten worden de vangsten steeds beter, Anne, Johan en Andre, onze visgidsen van A Rorbuer en Nappstraumen zijn volop aan het vissen. Ook zijn de eerste dikke scholen met vette kabeljauwen al gezien en gevangen, ook wel “Skrei” genoemd op maar 20/30 min. vh Camp varen.
Skrei komt elk jaar naar de Lofoten om te paaien, vandaar dat ook de meeste stokvis vd Lofoten komt, rekken vol met gedroogde kabeljauw en kabeljauw-koppen zie je op de Lofoten.
De eerste 20kg kabeljauw was een feit, maar de meeste kabeljauwen zijn nog tussen de 10/14kg. Door de harde wind kunnen de vissers (Noren/Zweden) nog niet naar de beste stekken, maar zodra die gaat liggen, dan komen de berichten met dikke skrei-kabeljauw.
Op onze website Cordes Travel kun je de pagina met vangstberichten vinden, daar schrijven we bijna dagelijks over de vangsten in Noorwegen en IJsland.
Ivm de harde wind kon men niet naar buiten, dus werd er gekozen voor de “Schollenbaai” een baai vol met schollen richting de 60cm op maar 4-5min. varen van Nappstraumen, een zeer geliefde stek. Tja en in deze tijd vang je ook heilbot, dus Andre ving nog “even” een heilbot van 112cm, allemaal op minuten vh Camp.
Wil je nu ook eens naar Nappstraumen Lofoten ? We hebben daar volgend jaar 4 groepsreizen naar toe, de Penn Nappstraumen Festivals. Deze worden begeleid door ons (Linda en Raffie Cordes) en twee visgidsen van Nordic Sea Angling. Een week waar je veel kunt leren, er alleen maar Nederlandse en Belgische vissers aanwezig zijn en waar we met z’n allen hetzelfde doel hebben, gewoon leuke vissen vangen. Om het een beetje spannend te maken hebben we een kleine wedstrijd met een mooie trofee en 1500,- aan prijzen !
Meer informatie:

Cordes Travel visreizen