De Trap 13e wedstrijd

Hallo allemaal,
Zondag 17-11-2019
Vanmorgen onze 13e wedstrijd gevist aan Westenschouwen bij de Trap (der duizend zuchten). Naar mate je wat ouder wordt worden het 3000 tot 5000 zuchten voor je dat ellendige ding bestegen en afgedaald bent. Pffffff!!!!!!Maar goed, we hebben het weer overleefd.
Om 08:15 uur, onder de opkomende zon, ging de toeter en vlogen 22 loodjes alle kanten op, op zoek naar vis. Eerst maar eens met een paar lange dwarrels de kant afgrazen naar bot. Het diepere water was te ver weg voor mij, zeker omdat ik op dat moment niet verder kwam dan een 85-90 mtr. Frank had na de 2e worp al een botje van ca 20 cm, verder gebeurde er weinig. Marcel links van mij pakte een gup die meetelde, maar vis is vis. Na een worp of 5 kon ik oversteken naar het bankje waar ik achter aan het zoeken was, dus de boel maar eens iets verder op gedeponeerd en daar voelde ik een richeltje – altijd goed. Hans haalde ook een botje binnen van 20cm. Patrick stond op de hoge nummers en had al vroeg 3 scharretje weten te verschalken, maar kon ze ook niet meer vinden: ”bij ons valt het nu ook stil”: Man, man, bij mij is het zo stil als de wind. Geen tikkie en geen zuchtje. Ik kreeg de afstanden niet onder de knie: het bleef bij een metertje of 85-90. Dan maar voor de laatste 5 kwartier de stugge stok en 175 gr lood genomen om op wat afstand vis te vinden. De worpen gingen beter, maar wat ik ook wierp (rond de 115 mtr) en afzocht, ze wilden zich niet laten vinden. Niets, noppes, nakkes, nada: geen stootje, geen tikkie, geen wegzwemmertje….. Ondertussen ook nog eens mijn dunne nylonlijntje in zo’n knoop gegooid dat de lijnknipper er aan te pas moest komen en ik de boel weer aan elkaar kon knopen om dan tenminste mijn onderlijn en lood terug binnen te kunnen draaien en mijn hengel te voorzien van een andere spoel. De verlossende toeter ging eindelijk – 11:15 uur – 3 uur lang staan te modderen, te klooien en niets te vangen. Ik had mijn dag niet en de vis gunde me het ook niet dat het mijn dag zou worden.
Inpakken maar en wegwezen. 13e wedstrijd????…… volgend jaar maar overslaan. Alhoewel… ik heb wel wat met 13 en meervouden er van, maar vandaag verre van dat. Even ging er iets door me heen van Bweeeehhhhh. Maar toen dacht ik er aan dat we toch weer in ons visvestje hebben kunnen staan, een leuke zonsopkomst gezien heb, mijn handen niet vuil heb gemaakt aan stinkende vis en ook aas bespaard heb omdat de vis het toch niet wilde vreten en het voordeel daarvan is dat ik ook geen vis mee die verschrikkelijke trap op hoefde te zeulen. Zo zie je maar weer; een Johan Cruyff situatie: elke negatieve gebeurtenis heeft ook weer een positieve kant.
Dus opgewekt mijn spullen op mijn rug gezwaaid, door het mulle zand gezeuld, halverwege die ellendige trap door mijn hoeven gegaan, 50 x diep gezucht voor het laatste stuk en eindelijk de top bereikt.
Vandaag 22 wedstrijdpunten gehaald. Nee… dat is niet iets om een duimpje voor op te steken, want bij ons gaat er om dat je zo min mogelijk punten haalt om zo hoog mogelijk te eindigen. Voordeel is dat we een paar afschrijfwedstrijden hebben en dit zo’n wedstrijd was om maar snel te vergeten.
Dat dat taai zou worden dat was voorzien, maar dat het zo taai zou worden……. Wie zich wel het snot voor ogen hadden gevangen……..
Piet de Vlieger met 3 visjes 68 cm en dus 1e, 2e was Patrick van ’t Slot ook 3 visjes 66 cm, Marcel IJzenbrandt 3e ook 3 visjes 62 cm, Ad Deurloo mocht net naast het podium plaats nemen met 2 vissen 53 cm geflankeerd door Jeepee van Waveren 2 vissen 46 cm.

Om me zelf dan nog een paar troostende woorden toe te dichten: er waren er 6 zonder vis vandaag.
Vis heb ik dus niet op de foto kunnen nemen en die kop van mij kan je bovenaan weer zien, dus dan maar een fotootje van het begin van de wedstrijd met de opkomende zon boven de OSK. Zo, dan weet je ook waar GEEN vis te vangen is.
Tot een volgend keer en dat zal een vrije sessie worden waarin ik een beetje ga spelevissen.
Allemaal: trillende toppen en bonkende hengels: ze zitten er dik. (Maar dan moet je wel op de juiste plek staan)
Groetjes: Jan Romeijn – lid HSV de Krabbe, Burgh-Haamstede

Jan Romeijn