De volgende visgids ?

Een toekomstige visgids ?

Twee slechte dagen met veel wind recht op de haven waardoor de vissers de haven niet uit konden, dat is natuurlijk balen. De andere dagen was het wel te doen, tegen de ruwe zee in, maar met de grote hoge stabiele grote boten van 23.5ft en 150pk was het te doen en veilig. Eenmaal op zee was het zoeken naar de vis, zoals we reeds vertelde zwemt de vis overal in kleine scholen.

Nu ook aan boord de kleine Arthur, 12 jaar oud en wilde een heilbot vangen, geen probleem met visgids Daniel aan boord werd alles op alles gezet. En jawel na een paar verschillende stekjes en driften had Arthur dan eindelijk de koningin van de zee aan de lijn en kon het gevecht gaan beginnen. Zou hij dan nu zijn droomvis gaan vangen ?

Na een flink en zwaar gevecht kwam er dan een prachtige heilbot aan boord, Arthur kon zijn geluk niet op. Visgids Daniel vertelde dat hij ook zo was begonnen, als kind droomde hij van een heilbot. Na een vistrip met Nordic Sea Angling en een visgids aan boord ving hij zijn eerste heilbot op zo’n zelfde boot met een visgids. Nu jaren later is hij zelf visgids en mag hij ook een kleine jongen helpen aan zijn droomvis…. is Arthur de nieuwe visgids over 7-8 jaar bij ons ?

De andere vangsten waren zeker niet minder, veel kabeljauw tussen de 8 en 12kg, geen 15 of 20+ maar wel veel dikke mooie kabeljauwen en meerdere heilbotten, Arthur heeft er uiteindelijk 4 gevangen.

De Lofoten …. hier worden dromen werkelijkheid !

A Rorbuer >>>

Cordes Travel visreizen