Dijk tussen Harlingen en Zurich

Hallo,

Gisteren (11 april) besloten om voor het eerst dit jaar weer eens het zoute water op te zoeken. Dit keer gekozen voor de waddenzee dijk tussen Harlingen en Zurich, ongeveer ter hoogte van het tankstation.
Het was prachtig weer en windstil waardoor ik met zomerjas aan de waterkant kon zitten. Fantastisch uitzicht op alle boten en vogels. Het blijft voor mij de beste manier om even te ontspannen van alle dagelijkse stress.

Ik heb gevist vanaf 12:00 tot 20:00. het was laagwater rond 12:30. Voornamelijk de eerste twee uur van de vissessie waren erg goed en iedere draai was kassa met minimaal een bot. De aanbeten waren ook zeer fel. Daarna werd het rustiger hoewel af en toe nog een bot naar boven kwam. In totaal heb ik 19 botten gevangen die allemaal rond de 30cm waren met een uitschieter tot 38cm. Zij zwemmen allen weer om voor nageslacht te zorgen zodat we in de toekomst ook nog vissen kunnen vangen. Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik botten niet zo heel lekker vindt. Waren het scharren, schollen of tongen geweest dan hadden er een aantal waarschijnlijk wel verder in de pan gezwommen…

Succes voor alle medevissers!

GJ