Dikke heilbotten A Rorbuer

Hallo allemaal,

Onze visgids Jorgen is weer druk met de groepen, hij is gids in Havoysund, Vesteralen, Nappstraumen en A Rorbuer, dus overal inzetbaar. Iedereen die Jorgen kent zal beamen dat het een topper is, echt een super visgids en zeer vriendelijk behulpzaam persoon.

Deze week was hij werkzaam bij A Rorbuer, het allerbeste visgebied van héél Noorwegen, nergens vang je zoveel grote vissen als bij A Rorbuer. We horen heel vaak van onze Nederlandse groepen dat ze geen grote vis willen vangen, dus geen zorgen heren, er zwemt ook kleinere vis, men vangt hier écht niet alleen “grote” vis. Wil je “groot” vangen, moet je daar gericht op vissen, dus geen angst dat je groot “moet” vangen.

Maar er zijn groepen die wel graag eens een “staldeur” willen vangen en zij vissen er dan ook gericht op, net als Jakob en Michael, die gaan voor GROOT. Goed ik moet wel eerlijk zeggen dat zij al meerdere keren bij Nappstraumen, Havoysund en A Rorbuer zijn wezen vissen, dus zoeken het ultieme op.

Meteen de eerste nacht en een deel vd dag ging zijn terug naar de stekken die zij samen met de visgids besproken hadden en vingen op de eerste dag 153, 155, 155, 155, 170, 173, 180 en 192cm heilbot, “balen” net geen 200cm zeiden ze. Uiteraard zullen er vissers zijn die dit niet geloven, maar geloof me, dit is echt waar, steek ik mijn handen voor in het vuur. Gericht vissen op heilbot met 4 hengels op de boot en dan bij A Rorbuer, met goed weer, juiste stroming en een beetje geluk en kennis en dan is dit het resultaat. Wat een vangsten !!! Uiteraard zwemmen alle heilbotten weer en is er geen enkele heilbot boven de 130cm aan boord gekomen, zij vingen ook nog een paar kleintjes.

Ivan was samen met zijn vismaten op zoek naar koolvis en kabeljauw en vingen er ook een flink aantal, grootste kabeljauw 20kg ! Ook zijn zij nog even met lichte materialen wezen vissen op de Pollak op 1 min. varen vd accommodatie A Rorbuer, grootste 6.4kg. Die dag konden zij niet verder de zee op ivm de wind, dus dan is voor de deur vissen op Pollak een hele leuke visserij. Ook Ivan en zijn vismaten vingen heilbot, hun grootste was 160cm en ook deze zwemt weer.

Later de week kwam er nog een Noorse familie die ook een dagje op pad wilde en zij vingen ook nog een leuke aantal vissen, waaronder koolvissen rond 70/80cm, grootste heilbot 115cm en een paar dikke kabeljauwen.

Al deze groepen waren weer onder de indruk van dit prachtige visgebied van A Rorbuer in Moskenesstraumen in het meest zuidelijkste punt vd Lofoten. Hier vang je altijd vis (100% garantie) en wordt er elke dag wel heilbot gevangen op het camp van minimaal een meter.

Wil je naar het beste visgebied van héél Noorwegen voor dikke kabeljauw, grote koolvissen en megaheilbotten of kleinere vissen, kom dan naar A Rorbuer. Maar 1u rijden vh vliegveld. De visgids komt je ophalen vh vliegveld en gaat gratis 1 dag met je mee aan boord.

Accommodatie A Rorbuer >>>

Cordes Travel visreizen