Dishoek, 12 december

De megavangst van de vorige keer, de prima weersvoorspelling en de uitstekende vangstberichten leidden maar tot één conlusie: we gaan weer. De als vanouds uitstekend verzorgde kilo zeepieren opgehaald in Zegge en op richting Walcheren. Daar wachtte ons bij Middelburg een onaangename verrassing. Wegens wegwerkzaamheden bij Vlissingen werd alle verkeer daar al omgeleid. En dat was niet op een handige manier gedaan. Tip: zet vlak voor Middelburg gelijk de Tom Tom aan met je eindbestemming. Met een half uur vertraging alsnog gearriveerd bij strandpaviljoen Vloed bij Dishoek, onze favoriete stek.

Ons plekkie van de vorige keer was helaas al bezet, evenals de beste plek tegenover de rode boei. Toch maar in datzelfde vak gaan vissen. Begonnen om 16.15 en gestopt om 20.15, laag om 18.30. Het eerste uur was magertjes, maar daarna begon het te lopen. Het was niet zo uitbundig als vorige keer toen er bij elke draai doubletten of tripletten uitkwamen. Nu hingen er steeds een of twee aan, met wijting als de grote winnaar. In totaal met vier hengels acht scharren gevangen en de rest (we hebben maar niet meer geteld) was allemaal wijting. We hadden er expres wat grotere haken aan gedaan, maar dat mocht niet baten. Op een enkele uitschieter na was alles ondermaats.

En dat was gelijk het beeld dat ook uit de andere vangstberichten naar voren kwam. Waar zitten toch al die dertiger plussers? We hebben alleen gevist met afhouders en zeepieren. En, altijd erg fijn, zonder materiaalverlies. Weinig wind en een aangename temperatuur zorgden voor een heerlijke visavond. De voorspelde bui begon pas toen we al aan het inpakken waren.

We waren niet de enigen. Vooral rechts van ons richting Zoutelande waren er nogal wat hoofdlampjes te zien. En die zullen waarschijnlijk ook allemaal een goede vangst hebben gehad. We hebben weer genoten en hopen de komende maanden van nog zo’n paar avonden te kunnen genieten.

Don (Utrecht) en Sacco (Breda)