Dishoek, 14 november 2020

Maanden niet op het strand gevist, dus het werd hoog tijd. Droog, ongekend hoge temperaturen, maar … windkracht 5 pal uit het zuiden. Wordt het Dishoek wind tegen of de Banjaard wind mee? Toch gekozen voor de grootste vangstverwachting en dus naar Dishoek bij strandpaviljoen Vloed.
Er stond een stevig briesje, maar nog niet de voorspelde 5. Vissen dus. Begonnen om 16.45 in de schemer en gestopt om 20.30. Al na 10 minuten lag de eerste triplet wijting op het strand. En dat ging zo de hele avond door. Als er maar één visje aan de driehaaks paternoster hing, dan had je een slechte draai. Rond 19.00 kwam er ook wat schar aan de kant, maar dat waren er niet meer dan een stuk of 10 en het was na een half uur afgelopen. Voor de rest was het alleen maar wijting. Waarschijnlijk waren de snellere wijtingen eerder bij het aas dan de scharren.
Wat opviel was dat ze niet heel klein en ook niet flink aan de maat waren, De meesten zaten net onder of boven de minimummaat. De grote jongens en de slikkers zijn meegegaan voor de pan. Het was dus hard werken met nauwelijks tijd voor een happie en een slokkie.
Later op de avond begon het wel steeds harder te waaien. De vissers in het vak naast ons waren toen al vertrokken, maar twee vakken verder waren nog hoofdlampjes te zien. Die hebben waarschijnlijk ook heel veel gevangen.
Moe en voldaan weer richting huis vertrokken.
Op bijgevoegde foto is een kwal te zien zoals ik nog nooit aan de Zeeuwse stranden heb gezien. Wel apart.

Don (Utrecht) en Sacco (Breda)