Dishoek, 24 november

Dishoek, 24 november

Voorzien van de door Pim van Profish te Zegge altijd weer goed verzorgde pieren en zagers zijn we dit keer eens op een zondag onder het genot van een stralend zonnetje vanuit Breda richting Dishoek (bij duinovergang Vloed) gereden.

Eerste verrassing: behoorlijk mistig in Zeeland tot zeer mistig op het strand.
Tweede verrassing: strandpaviljoen Vloed wordt helemaal verbouwd.

Voor de rest nauwelijks wind en een redelijk kalme zee. Gevist van 16.15 tot 20.15, hoofdzakelijk in het donker (en de mist, die geleidelijk wel minder werd). Laag om 18.30. We waren niet de enige vissers. Er gingen er al een paar terug toen we aankwamen en in de vakken links en rechts werden er hoofdlampjes gespot.

Gevist met drie hengels voorzien van afhouders en eentje met wapperlijnen. Gelijk de eerste worp al raak, een doublet wijting waarvan één maatse. Al snel zou blijken dat het niet uitmaakte waarmee je viste. Ik vermoed dat je zelfs met pepernoten aan je haken vis gevangen had. En het maakte niet uit, er werd gevangen met afgaand, opkomend en zelfs met dood tij.

Dat was dus werken geblazen. Het eindresultaat was ongeveer 20 schar en 40 wijting, gelijkelijk verdeeld over beide vissers. De grote jongens en slikkers zijn mee naar huis gegaan, de rest zwemt weer. Kortom, een visavond zoals die in de winter hoort te zijn. Moe, maar voldaan weer richting Breda gereden.

Don (Utrecht) en Sacco (Breda)