Dishoek, vrijdag 20 maart

Omdat er nog geen lockdown was en omdat over het algemeen er tijdens het vissen geen mensen binnen twee meter afstand staan zijn we vrijdag richting onze favoriete visstek getogen, nl Dishoek bij duinovergang Vloed.
Eerste constatering > foutje in de timing. We kwamen aan toen het dood tij was.
Tweede constatering > strandpaviljoen Vloed was helemaal af na een totale verbouwing. We hopen maar dat het snel open kan, want dat betekent dan dat de Coronacrisis voorbij is.
Derde constatering > het weerbericht klopte niet, want we hadden de hele weg van Breda naar Dishoek regen terwijl dat niet voorspeld was. Temperatuur en windrichting klopten wel.
Maar we hadden geluk. Op het strand hield het op met regenen en we hadden met een windje in de rug prima visweer. We waren de enigen op een supervlak en egaal strand. In het vak links van ons was een bulldozer bezig de gevolgen van drie februaristormen weg te schuiven. Vandaar dat vlakke strand. We hadden trouwens het idee dat de eerste 50 tot 60 meter voor ons ook heel vlak en ondiep waren. Er waren geen vissers en nauwelijks wandelaars.
Gevist met prima verzorgde zeepieren, drie onderlijnen met afhouders en eentje met wapperlijnen en haakjes 4 en 6 was het lekker gooien met de wind van achteren. Ondanks de noordoostenwind en de slechte vangstberichten toch nog 11 vissen gevangen, 1 schar en 10 botten en/of schollen. Het verschil is soms bijna niet te zien. Gevist van 17.30 tot 21.30. Lekker uitgewaaid en tevreden met de vangst zijn we over bijna lege wegen weer richting Breda gereden.

Don (Utrecht) en Sacco (Breda)