Doet ie’t of doet ie’t niet

Zaterdag 22 juli zou de grote dag zijn om weer eens met Bouwman boven de wrakken uit te waaien en vis te vangen natuurlijk. Al twee weken voor vertrek was ik de windvoorspellingen in de gaten aan het houden. Halverwege de week zag het er goed uit echter donderdag werd het allemaal wat minder. Golven van hooguit een meter moet toch goed te doen zijn dacht ik maar met een klein addertje onder het gras zo rond een uur of twee drie zou er meer wind in komen en de golven ook wat hoger.
Met het zweet tussen mijn B.naat het telefoontje afgewacht van Elly.
En warempel groen licht we gaan!!!
Vrijdagmiddag naar mijn vismaat Rob gereden in Middelburg. Heerlijk ge-bbqd op tijd naar bed en vroeg er uit.
Op naar de Neeltje Jans!
Daar aan gekomen mooi plekje op de voorplecht ingenomen en varen maar. Gezien de vooruitzichten zijn heeft Piet ons naar andere wrakken gebracht dan anders. Bleek een goede keus.
Gelijk volle bak met jawel steenbolk. Dit keer geen kleintjes maar echt mooie bolken goed voor de kibbeling. Gedurende de strijd met de bolken kwamen er ook regelmatig leuke gullen binnen. Het wrak leverde goed wat vis op. Een mooi gevarieerd tableau steenbolk, horsmakreel, makreel, poon, dorade en een paar mooie grote pietermannen.
Tijdens de kentering zijn we nog naar een ander wrak gegaan bolk natuurlijk en een paar gullen en als klap op de vuurpijl vijf minuten voor tijd een dikke pollak van 70 cm.
Inmiddels liep het al tegen tweeen dus inpakken en terug naar de veilige haven. En inderdaad de golven waren aardig de hoogte ingeschoten. Al met al een goede schipper vaart over alle zeeen .
Samengevat Het was echt een top dag heerlijk gevist en uitgewaaid, Waar ik het meest over verbaast was de variatie aan vis zo vang je een leuke gul en zo heb je een pieterman aan de lijn.

Frank