Domburg

Vanochtend de lange rit naar Domburg gemaakt. Even via Wesdijk gereden om aas te halen, dit was weer top.

Ik stond rond 14:15 op het strand, zo’n 3 uur voor laag. Het was gezellig druk op het strand en veel mensen kwamen even kijken of het me lukte om een visje te vangen. In het begin kreeg ik al snel een aantal keer beet, helaas kwam er slechts 1 wijting boven het eerste uur. In mn ooghoek zag ik plots een harde beuk op mn rechterhengel, heel even droomde ik al over een dikke zeebaars tot ik in de gaten kreeg dat het een meeuw was die de miniwijting probeerde te pakken.😩

Even later volgde weer een harde tik en ditmaal bleek het wel raak, een mooie bot kwam de kant op. Hierna bleef het weer eventjes rustig wat me de tijd gaf om even met een nieuwsgierige man te praten. En wat bleek; we komen uit hetzelfde dorp en dat op zo’n 2,5 uur afstand van domburg😅 wat een kleine wereld is het ook, bizar.

Maar goed, toen het water verder zakte kon ik mn aas in dieper water presenteren. Dit leverde me plots 5/6 doubletten met schar en wijting achter elkaar op. Toen ik net een doublet omhoog trok kwam er een groepje kinderen langs. Die wel erg onder de indruk waren, eentje vroeg zelfs of hij een hengel binnen mocht draaien, nou vooruit dan. Een mooie schar volgde en leuk om dat enthousiasme bij die kinderen te zien. Bij de kentering van het tij werd het even rustig en toen het water weer opkwam namen de beten weer toe.

Uiteindelijk tot 20:00 gevist met als resultaat 11 scharren, 1 bot, 7 maatse wijtingen en ook een stuk of 7 ondermaatse. Ik ben erg tevreden aangezien dit mn eerste keer op ‘wintervis’ vanaf het strand was, top dus.

Jos