driemaal is scheepsrecht

Hallo,

Zaterdag nog eens een keer richting Belgische kust getogen (waarschijnlijk ben ik zowat de enige Belg die zich aan de in-reis beperking naar Nederland houd, maar om miserie te vermijden…ik vraag me bv af hoe een verzekering reageert als je op zo’n visdag in Nederland een auto-ongeval hebt).
Verwachtingen waren niet hoog, maar ik had deze keer meer moeite gedaan om degelijk aas te kopen…gaf toch iets meer vertrouwen. Omstreeks 15u45 strand opgeklefferd met twee kameraden en ieder 600gr verse zeepieren op zak. Eerste worp leverde bij mij zowaar al direct een aanbeet op (had een molenspoel gevuld met 10/00 whiplash met voorloper van 14/00 om 1 lijn op grote afstand te kunnen vissen). Vrij snel kon ik op grote afstand 6 wijtingen gevangen krijgen. Toen tegen 17u de tij vrij gevorderd was en de schemering intrad, stonden de zes hengels niet meer stil. Buiten verwachting werd het een vrij goede sessie, bijna vergelijkbaar met de najaarssessies op de Walcherse stranden. Omstreeks 20u30 laatste lijnen uitgedraaid. Resultaat: ikzelf en mijn ene maat collecteerden de vis in 1 emmer, op t’einde zaten er een 40 tal vissen in met bijna hoofdzakelijk wijting. Mijn tweede maat ook een 20-tal vissen mee naar huis, ook hoofdzakelijk wijting en een handvol scharren. Pakweg een 15-tal wijtingkjes teruggezet.
Kortom, de resultaten die je op de Walcherse stranden kan boeken zijn ongekend, maar in corona-tijdperk kunnen Belgische stekken tijdens de goede getijden toch een waardig alternatief bieden en dat was toch een opsteker!

Greetz,

Tim