Droevenis aan de Waterweg

De laatste weken of zeg maar maanden blijkt de Waterweg meer een lege visput te zijn dan dat er mooie vis gevangen wordt. Met het mooie weer , het goede zoutgehalte laat de vis het volkomen afweten. Ok, er wordt wel eens wat gevangen maar de vangsten zijn zeer schaars, met name de tong die nu er in grote getale zou moeten zitten laat t behoorlijk of zeg maar volkomen afweten. Wel worden er opvallend veel postzegel botjes , zelfs steenbolk gevangen, de paling schijnt ook weggetrokken te zijn.
Er gaan theorieën rond dat beroepsvissers netten hebben geplaatst ,zg wanden van 2 meter hoogte en die de vis voor de sportvissers wegvangen. Bij de monding van de Waterweg, bij Sluisjesdijk zou dat het geval zijn.Maar ja hoe breed is die waterweg wel niet,denk ik dan. Of kan het zijn dat de vis er gewoon niet meer zwemt en foerageert en het dit jaar laat afweten?
De afgelopen weken best veel keren In Vlaardingen, Schiedam, Sluisjesdijk, Maassluis de hengels ingeworpen met opkomend, afgaand tijd , in de avonden gevist. Telkens kwam ik met summiere vangsten thuis,meer toevalstreffers dan dat je regelmatig aanbeten zag. Krabben ja..die zitten er in overvloed en kapen de dure zagers en pieren van je haken af. Ik volg zeevisland en andere vissites op de voet en wordt gesterkt in mijn ervaringen tot nu met het kantvissen op zeevis en zie uiterst matige vangstverslagen aan de kusten en rivieringangen. Ik blijf hopen op betere tijden maar aan t weer kan t niet liggen, goede temperaturen, nauwelijks regenval, zoutgehalte ok..nu nog hopen dat de vis in grote getale weer terugkeert.

Jan