Duinhoevepad 18-10-2020

Hallo allemaal.
Eerst even een herinnering ophalen. 13-10-2019 zelfde locatie maar heel andere omstandigheden, zoals afgaand tij, Zw 3-5+, zandbanken/zwinnen en 18 gr. 1 feeder + 1 strandstok: 38 vissen
Vandaag 18-10-2020 Springtij-opkomend tij, NW 1-3, glad strand en 8-10 gr. 1 light feeder + 1 strandstok: de uitdaging.
Gisteren aas gehaald bij Yvo de Bruin, 1,5 ons mooie roze kweekzagers, gemengd kleintjes en vrij grote, zeker voor kwekies en mooie piertjes ook 1,5 ons.
De wandeling naar het strand is altijd prachtig zo door de “Binnenduinen van Schouwen” en als er dan ook nog een Damhert met vol gewei van het hoge duin rustig naar beneden wandelt….. GENIETEN!!!!
OM 10:30 uur lag de strandstok met 2 haaks geclipte Doublerunner 2.0 en 125 gr zwerflood op ca 100 mtr. 15 minuten later gevolgd door de feeder op ca 20 mtr – net in en achter de branding, met een standaard geclipt lijntje. Aas zagers en pieren. 2e worp strandstok een baarsje van ca 23 cm die weer terug zwemt. 2e worp feeder een botje van ca 18 cm. Nog 37 te gaan om mijn mooie dag van verleden jaar te verbeteren.
Het was een taaie visserij, ze kwamen niet los en zeker niet met doubletten. Na een uur begon het water zachtjes te komen, meer stroming, meer deining, meer vis, dacht ik, en ja hoor de 2e bot kondigde zich aan op de feeder: 28 cm en dik. De verre die ik met zagers had beaasd, speciaal op de zeebaars, leverde nog steeds niets op, terwijl intussen de 3e bot uit de branding werd getrokken. Op de verre stok maar eens wat dikker aas gestoken en ook achter de branding gemikt. Dat duurde geen 3 minuten toen baarsje nr 2 er uit kwam: ook geen meenemer: nog 34 stuks.
Zo bleef het aanmodderen, met de meeste vissen op de feeder hengel die intussen midden in de branding lag en aardig met de stroming werd mee gesleurd; mooi zo, dan zoekt ie ook nog eens een stuk bodem af. De verre stok intussen voorzien van een ander type lood wat zich wat meer vastzet in de bodem om op die manier 2 verschillende aas aanbiedingen te blijven voeren.
Tot ca 16:00 uur gevist, over het hoge, totaal 14 visjes 9 botten en 5 baarsjes. Toch lekker bezig geweest, maar dat het aantal van verleden jaar niet gehaald zou worden was mij na een uurtje al duidelijk. Maakt niet uit, ik heb heerlijk staan te vissen op de manier die ik wilde alleen…..andere omstandigheden maken andere vangsten. Het weer was redelijk en die ene echte bui nam ik op de koop toe.
Van de week nog maar eens even kijken of en waar we gaan vissen. De weersvooruitzichten geven hogere temperaturen en zuidwesten wind door (met een buitje) en als ik dan ook nog eens een afgaand tij kan pakken……
We gaan het beleven en dat horen/lezen jullie van zelf.
Groetjes en strakke lijnen.
Jan Romeijn – Lid HSV de Krabbe, Burgh-Haamstede

Jan Romeijn