Een sessie twee stekken

Zondagmorgen na visTV nog een greep in de pierenbak gedaan en richting de waterkant vertrokken. Eerst de steun neergezet aan de Banjaard. Eigenlijk wat aan de late kant, want het water kwam al flink op. Gelijk bij de eerste worp al een schar van 29 cm op de kant, dat was een mooie start op de verre hengel. De wind was zuidwest belooft maar was meer west dan zuid en trok ook nog eens flink aan. Met de wind dwars over het strand had het stuifzand vrij spel, dus alles knisperde van het zand. Er kwamen nog twee kleine scholletjes op de dichtbij stok. Na elke worp moest de steun al naar achteren voor het opkomende water, dat was niet handig. Dus na anderhalf uur netto vistijd de boel maar opgebost.

Met halftij de steun nog maar eens neergezet op een beschut stukje zeedijk aan de Schouwse kant. Hier minder wind, minder zand en meer comfort. Ook hier dik water maar er waren nog geen botten opt slik.

Dus op twee verschillende stekken nog geen vetpot met de vangerijen. Maar het goede nieuws was wel dat ik na 6x zonder vis in februari en maart nu weer eens vis op de kant had. In de loop van de week schuift de avondklok weer een stukje op in de goede richting dus komen er ook weer mogelijkheden voor een korte avondsessie.

Niek Romijn HSV Dreischor

Niek Romijn