Eindelijk!!!

Eindelijk mocht er in deze C….. crisis weer uitgevaren worden met meer als 1 man. Hoewel de regelgeving soms moeilijk en op vele manieren uitgelegd wordt kregen de schippers groen licht om uit te varen mits, mits, mits.
Welnu de mitsen waren oa de minimale afstand van 1.5 meter, geen catering, geen toegang tot de stuurhut!!
Maar goed er mag en kan gevist worden. Nu is februari natuurlijk niet de beste tijd, maar wat het hoeft niet altijd bal te zijn. Verblijven op of aan het water is al genoeg om je gedachte te verzetten.
Zelf dus aangemeld bij schipper John van de Zeearend op dinsdag de 23ste met nog 5 andere vissers. Meer dan voldoende ruimte dus aan boord. Het weer was ook mooi voor de tijd van het jaar al kwam er in de middag wel een behoorlijk briesje opzetten. De geul van de Walvisstaart was de plek waar het anker werd neergelaten en konden de onderlijnen te water worden gelaten. Het duurde even voor er vis aan boord kwam. Door de vele ruimte die de vissers onderling hadden kon er goed met 2 hengels gevist worden. Als je dit in het najaar doet, moet je behoorlijk werken door de snelle en vele aanbeten, maar nu was het relaxt. Bijna 1 voor 1 kwamen de scharren binnen. Een doublet of triplet waren uitzonderingen. Ook beten de vissen erg voorzichtig en waren meestal heel licht gehaakt, waardoor er nog al wat aanbeten niet verzilverd werden. Het formaat van de scharren was echt mooi te noemen. Toch had iedereen aan het eind van de dag een mooie klus lekkere verse vis. Eindconclusie: Ondanks dat de vis niet opgestapeld ligt , was het voor deze tijd van het jaar gewoon een topdag.

Willem