Eindelijk weer vissen!!!

Eindelijk mochten wij als club de Luchtvissers weer gaan vissen. Oké, wel onder diverse RIVM maatregelen, maar daar valt op MS de Desiree uitstekend mee te leven. Plekken zijn ruim anderhalve meter van elkaar. Looprichting duidelijk zichtbaar, Koffie en drank wordt, indien gewenst, bezorgd. Gewoon prima voor elkaar.
Het weer was veelbelovend en over de visvangst waren wat tegenstrijdige berichten te vinden. Zoals altijd vol goede moed en zin, de lijntjes gereed gemaakt en na een 20 minuutjes varen in het Oosterschelde water gelaten. Het duurde even voordat de eerste toppen begonnen te rammelen, maar met regelmaat kwamen wat visjes naar boven. In het begin bijna alleen maar hele, maar dan ook hele kleine wijting afgewisseld door 25+ scharren. Halverwege de ochtend veel rumoer op het grote dek en iemand was een mooi gevecht aan het leveren met een haai. 81 cm bracht deze op de meetlat. Tuurlijk foto,s en daarna terug het water in. Zo verstreek de tijd en de vangst bleef bijna hetzelfde beeld geven. Wel wat variatie en iedereen ving zijn visjes. Toch nog 2 keer een opwinding, daar er eerst nog een haai van 86 cm naar boven kwam en niet veel later een mooie rog, gevangen door dezelfde visser , die de eerste haai naar boven haalde. Zijn dag en zijn lach was dus niet meer stuk te krijgen.
Al met al een mooie dag, na zo lang te hebben moeten wachten om als club weer te mogen vissen, en er waren maar liefst 8 soorten vis aan boord gekomen: 1 rog, 2 haaien, 1 tong, 1 zeebaars, enkele botjes, veel scharren , nog meer kleine wijting en eveneens kleine steenbolkjes. De volgende wedstrijd staat in september op de agenda, hopen dat dan de maatregelen iets versoepeld zijn.

Willem