Eindelijk wijting bij het strand van Zoutelande

Vrijdagmiddag, 19 November,strand t.o.v. de Grote parkeerplaats naast het voetbalveld van Zoutelande.

Rond 12: 30 uur m’n vismaat in Dorst opgehaald want we wilden op de Wijting vissen aan het strand bij Zoutelande.Nadat we eerst zeepieren en kweekzagers aan de Joossesweg afgehaald hadden gingen we vol goede moed de auto parkeren(gratis parkeren v.a. 31 oktober) en liepen we met alle spullen op m’n zelfgemaakte E-viskar naar boven waar toch 40 kg op lag, via het duinpad naar boven en weer en aan de andere kant naar beneden.
Het was inmiddels al rond 15:30 uur en het was eb aan het worden toen we de eerste pieren en zagers aan de zee toevertrouwden.
Ik ben benieuwd of we nog een paar visjes gaan vangen zei ik tegen m’n maat.Het was inmiddels na een uurtje al wat donkerder aan het worden maar nog steeds hadden we geen beet gehad.Ik hoop dat we nog een visje vangen zei m’n maat want het was al 17:00 uur geweest en nóg geen aanbeet gezien dus ik dacht….g.v.d. weer niks vandaag?En plotseling,een enorme dreun op DE linkerhanden en ja hoor,een mooie grote wijting eraan.M’n maat riep direct er achteraan, ik heb er ook een aan.Kort daarna een paar heftige tikken op de rechterhengeltop en ja hoor,drie maatse wijtingen eraan.M’n maat draaide er intussen ook continu, maatse wijtingen naar binnen.Zelfs tijdens doodtij bleven we ze vangen.Rond 21:30 uur(het water was alweer aan het opkomen) riep m’n maat; heb jij nog pieren , zagers of mesheften?Al het aas was op,wat nu?ik zei; we proberen het met stukje wijting. EN JA HOOR..ze bleven bijten totdat we tegen elkaar zeiden dat we maar eens moesten stoppen en huiswaarts moesten rijden.Uiteindelijk hadden we 86 maatse en 30 ondermaatse wijtingen gevangen.Een topavond .
Binnenkort maar weer een keer proberen zeiden we tegen elkaar.

Meedert

Meedert