Frank van Schilt Nederlands Kampioen Bootvissen

Onder stralende weersomstandigheden is op zondag 30 april het Nederlands Kampioenschap bootvissen vervist vanuit het voormalige werkeiland Neeltje Jans op de “Maatje Adriana” van rederij Hoogerwerf. Helaas werkte de vis deze dag niet erg mee en het werd sprokkelen voor een visje! Maar niet alleen dat, met het laag aantal gevangen vissen, kwamen er ook nogal wat gelijke punten op de kaarten. Met als gevolg dat de uitslag in klassement punten in totaal ook gelijken opleverde. Uiteindelijk werd Frank van Schilt met maar zes klassementspunten en 17 vissen de Nederlands Kampioen bootvissen 2023! Op de voet gevolgd door Albert Leeuwis, die ook zes klassementspunten had, maar Albert had in de drie periodes van twee uur maar 14 vissen in totaal. Op de derde plaats eindigde “good old” Piet Buijk met 9 klassementspunten.
Maar wat was het moeilijk om aan de nodige vissen te komen. In de eerste periode ging het nog wel, maar in de tweede periode viel de getijdenstroming helemaal weg en het was zoeken naar een visje. Wie een bot wist te vangen, die drie punten opleverde, deed goede zaken. Toch was Arjan Stelwage de grote winnaar van die tweede periode, want hij ving twee haaien! En die leveren 7 punten per vis op! Helaas voor de uittredende kampioen wist hij in periode 1 en 3 geen potten te breken en verloor een mogelijke topeindklassering. Het was gedurende de gehele dag een gezellige keuvelende groep top sportvissers, die allemaal begrepen, dat dit een moeilijke dag werd om veel vis te vangen. De kleinere sportvisbootjes rondom ons heen herkenden het beeld van de slechte vangsten! Ook zij wisten niet veel vis te vangen ……..
Uiteindelijk komen er altijd winnaars en verliezers uit de hoge hoed en iedereen was ook benieuwd wie uiteindelijk bij de eerste vijf zouden eindigen, want die plaatsen geven recht op een plaatsje in het team voor de Nationscup van 2024, die Nederland als thuisland gaat organiseren. Naast het al eerder genoemde trio Frank van Schilt, Albert Leeuwis en Piet Buijk mochten Lennart Fokke en Rick van Gastel zich de gelukkigen noemen! Een sterk team, dat volgend jaar de winst in eigen huis zal proberen te houden………..

Henri Karremans