Geen netten, heel veel volk en vis

Donderdagavond j.l. op het fietsje in een halfuur naar de noordpier gereden waar ik omstreeks 21:00 een plekje kon vinden in de bocht. Op de we ernaartoe werd duidelijk dat er veel werd gevangen maar wel klein van formaat. Meeste makreeltsjes waren zo rond de 25 cm, mooie maat voor het snoeken. Hoogtepunt was dat een makreeltje halverwege gegrepen werd door denk ik een grote zeebaars, die schoot ongenadig hard door de slip en zwom zich vast op de bodem. Kon er met mijn RT Stratocaster niks tegen inbrengen..helaas. gelukkig kwam de zaak op een gegeven moment toch los maar er miste een haaklijn.

Na een uurtje ben ik voorbij de bocht gaan zitten en daar was het stukken beter. Hardknokkende Marsbankers die goed aan de maat en in het vlees zaten, prachtig om te doen zeker als er drie tegelijk strijden. Het lag er stijf vol vis, bij het afzinken voelde je als het ware de lijn door de school snijden.

Uiteindelijk heb ik twintig in de rugzak mee terug naar Heemskerk genomen. Het was tegen 12en dat ze in de vriezer lagen. Zullen de jongens blij mee zijn!

Tight lines en gooi de kleintjes eens terug,

Foppe