gouden dagen

donderdag en vrijdag wezen vissen. Corona regels zeggen maximaal 2 man per bootje, maar dat is wel lekker veel ruimte aan boord.
Donderdags met vriend Gido 4 plekken geprobeerd, o.a. om de vrijdag voor te bereiden, want dan zouden we met 3 bootjes gaan. M.n. op 23 meter bij de schaar van Colijn hele mooie scharren. Uiteindelijk met een emmer vol schar en 3 mooie botten, een eenzame wijting en knalrode kop terug bij Van Dixhoorn.
Vrijdag had Nelleke per boot het aas al klaar gelegd, de boten opgestart en dus meteen varen. Eerst met afgaand tij naar de Goese Sas. Al snel een mooie zeebaars, een tong, bot en wat schar. Toen de stroom er uit ging door naar Colijnsplaat. Daar tussen de 17 en 19 meter met drieën een beetje verspreid geankerd. Plastic afhouders veruit favoriet en mesheften waren echt noodzakelijk voor de mooiere scharren. Ook hier weer een aantal botjes (23-25 cm).
3 uur lang zonder een zuchtje wind gevist en goed schar gevangen. Toen de stroom vol doorkwam weer richting Goese Sas, dan hadden we dat stuk al gehad. Daar weer wat schar en nog enkele leuke zeebaarsjes.
De hele dag overal bruinvissen, nog nooit zoveel gezien. De plaat lag vol met wel 30 zeehonden.
En ook regelmatig groepen duikende sterntjes en springende visjes voor Wemeldinge en Kattendijke

Zeldzaam mooi weer, heerlijk veel plek aan boord en dergelijke dagen zijn, vooral in deze tijd, onbetaalbaar.
Wie geen boot heeft en nergens op kan stappen, Kijk naar het tij en het weer en bel van Dixhoorn en ga vissen en vooral genieten van de mooiste dingen die er zijn.

wieger spaapen