gullenfestijn in IJsland

Een kleine teleurstelling tijdens de tweede corona test, afspraak gemaakt en alle gegevens doorgegeven zoals ons per mail werd aangegeven, naar Isafjordur gereden tegen 10u, een uur moeten wachten om dan vervolgens te horen dat je maandag maar even moet terug komen omdat ze de tweede barcode voor de test nog niet hadden doorgestuurd. gevolg 3 dagen langer in quarantaine en een halve visdag weg. Ook onze Nederlandse collega’s konden retour.
Toch een grote dank aan Finnur en Henrie, wij hadden nog wat voedingswaren nodig en bij aankomst na het hengelen stond alles mooi in ons huisje. Top en bedankt hiervoor.
Ondanks dat wij pas om 12u konden buitenvaren kan ik maar één ding zeggen over deze visdag, gewoon een ouderwetse topdag. gekozen om naar stek 6 te varen. Door de hoge deining ( ongeveer 5m ) een plek gekozen net voorbij de kop op een plaat richting stek 6 en dit op 30-35 meter diepte.
Jullie hebben meter kabeljauwen gevraagd, wel bij deze, de grootste 132cm en woog 22.5kg, net zoals de heilbot gevangen met de SQUADRON hengel van PENN. De tweede 122cm en woog 18.2kg, vervolgens nog 2 van 115cm en 2 van 109cm, allen tussen de 14-16kg. tel er hier nog een tiental bij van tussen de 7kg en de 12kg en dan weet je dat wij enorm veel plezier hebben beleefd. trouwens al onze vissen gevangen met de shad. Onze twee bakken zaten boordevol en wogen samen rond de 600kg.
TIP: bij het binnenvaren heb je net voor de ingang van Sudavik aan uw rechterzijde een plateau liggen op 24m diepte, probeer hier zeker even op, het barst er soms van de kabeljauwen tot 6-7kg. met een licht chadkopje met bijbehorende shad, dit vaak op halve diepte en je hebt enorm veel sport.
Vandaag zaterdag geprobeerd om de koolvis te belagen, maar helaas te slechte weersomstandigheden op open zee. Eerst gekozen om net voorbij stek 8 te proberen met als resultaat vele gulletjes tot 5-6kg. De wind en de bijbehorende golven maakten het vissen hier zeer moeilijk en onaangenaam. In functie van de wind gekozen om de oversteek te maken naar stek 5, een zeer pittig en lastig ritje. Wederom gekozen voor een plateau op 24m diepte en dit bleek achteraf de juiste keuze te zijn.
Eens aangekomen zaten wij beschermd achter de hoge bergwand en na de middag is dan ook de wind nog wat gaan liggen. Bakken wederom vol met uitschieters tot een 8-9kg.
Onze Nederlandse collega’s hebben hier ook vertoefd en hadden er ééntje van 16kg aan boord.
Wij maar ook onze Nederlandse collega’s hebben een zeer leuke visdag gehad.
Hopelijk kunnen we morgen iets verder naar buiten om wederom de zeer grote kabeljauwen te belagen want ze zitten er wel degelijk.
Iedereen een prettige zondag gewenst.
Met vriendelijke groeten,
Gino, Hans, Wim en Andy

nota: Koning winter heeft hier zijn intrede al gemaakt zoals je kan zien op de foto, bovenste gedeelte is verse sneeuw.

Van der Elst Gino