Gulp slijm en gel

Hallo allemaal,

Eindelijk….. mijn gulp is binnen, hahaha nee niet de gulp voor mijn jeans, die is nog heel, nee mijn “Berkley Gulp (Alive)”. Ik vis al meer dan 14 jaar met Berkley Gulp en merk nog steeds heel vaak een verschil.

Heel veel vissers hebben thuis een pot of een zakje “Berkley Gulp” staan, gekocht, gekregen of ooit gewonnen, maar doen er niets mee, voornamelijk omdat ze er niet in geloven. Maar de vissers hebben het ook nog nooit geprobeerd….. Wij vissen er echt al jaren mee en geloof me, het kans soms echt een groot verschil zijn tussen wel of geen vis vangen.

In de USA vist 80% vissers met Gulp en net zoals veel vissers tassen met shads en kunstaas hebben, hebben deze vissers tassen vol met Berkley Gulp. Het is er ook in heel veel soorten, maten, afmetingen, kleuren en geuren. Zo heb je o.a. wormen, zagers, pieren, krabbetjes, spray’s, shads en sinds kort ook de gel en de slijm.

Berkley Gulp is een geurstof, iedereen die de potjes met wormpjes of krabben wel eens heeft gezien in de winkel of bij zijn visspullen, denkt dat het “gewoon” rubber is, maar dat is het zeker niet ! Test het maar eens, haal er 1 wormpje, shadje, krabbetje of garnaal uit de pot of zakje met vloeistof en laat het drogen voor 2-3 dagen, dan zul je zien dat het kei en keihard wordt. Het is dus geen echt rubber, het is een soort spons die de geurstof opzuigt en daarna in het water weer vrij laat, om het maar even simpel uit te leggen.

Wij gebruiken het al vele jaren, de zagers en pieren voor het vissen op platvis en de krabbetjes, garnalen, shads, visjes enz enz voor aan het grote kunstaas als extra beweging en geur-verspreiding. Het werkt echt, maar net als bij elk stukje kunstaas en kleur, niet altijd natuurlijk. Toch hebben we vaak gezien dat de Berkley Gulp net even meer vis vangt of zelfs de grotere, of als de vis niet wil bijten, ze wel reageren/bijten op de Gulp.

Nu zijn er drie nieuwe producten van Berkley Gulp in de handel de Berkley “Gulp Gel”, “Slime” en de nieuwe kleine wormpjes, als is die laatste niet nieuw, maar eindelijk wel “op maat” voor de Nederlandse/Belgische kust, boot en de Noorwegen visserij.

Laat ik beginnen met de nieuwe gel die we al eerder mochten testen, toen was de verpakking nog niet eens klaar. Het is een soort gel die je met de tube of je vinger op je kunstaas (ijzer, lood, rubber, kunststof) smeert en die er dan tijdens het vissen langzaam af gaat. Deze “gel” is een zachte geurstof die dan achter je kunstaas drijft en daarmee net die ene grote vis of die vis die eigenlijk niet wil eten, nu wel aanvalt, de combi van beweging én geur is vaak net die drempel die de vis over moet om wél te happen ! Smeer het op je shad, je pilker of plug en maak die vis gek. Deze gel is trouwens ook “UV” en die UV zie je steeds vaker terug in pilkers en kunstaas.

Ook nieuw is de “Gulp Slime” een potje met poeder waar je de natte staart of een kleine natte shad in dompelt of een heel klein beetje op de natte shad strooit. Het kunstaas, pilker of shad moeten nat zijn, dan plakt de poeder aan het kunstaas en gaat er tijdens het vissen weer langzaam af. Omdat het dus langzaam “oplost” in het water, krijg je wederom dat geurspoor.

Berkley Gulp is een product waar al 30 jaar mee en aan gewerkt wordt, Berkley is dus al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in deze vorm van geurstoffen in spray, gels, slijm en “in” het kunstaas. De vissers in Amerika zijn er al van overtuigd, wij ook, dus probeer gewoon eens een zakje gedurende week en zie waar het verschil maakt.

Zo zijn er ook de nieuwe zagers en pieren “op maat” voorheen sneden we het kunstaas op maat voor de boot en strandvisserij in NL, België en voor de visserij op platvis in Noorwegen, maar dat is niet meer nodig nu zijn er eindelijk stukjes “aas” die precies op de haak passen voor deze visserij. Ideaal in een klein zakje, makkelijk om mee te nemen en kant en klare (kleine) stukjes. Ze heten officieel “Berkley Gulp Saltwater Sandworm” (zagers) en zijn 5cm (50mm) lang, ze zijn er ook (voor het grote kunstaas) in 100mm en 150mm. De pieren heten “Arenicola” en de zagers heten “Nereis”, de winkelier weet dan wel welke je moet hebben. De Sandworms zijn er in 5 verschillende kleuren, dus je kunt kiezen, onze favoriete kleuren zijn: Bloody, Motoroil en Camo.

Als we op de schol vissen, doen we altijd één haak met aas en de andere met Gulp, soms zien we geen verschil en soms is werkt de Gulp beter dan het natuurlijke aas. En zoals gezegd prik ik deze Berkley Gulp zagers/pieren ook los aan de haak, dan zwemt deze als het ware boven het grote kunstaas en geeft meteen een geurspoor af.

Denk nu niet ik hang het eraan, smeer het erop en vang meteen de grootste vis op de boot, nee het is een combi van beide en je zal moeten proberen/testen op meerdere momenten en verschillende manieren, uiteindelijk zul je verschil zien en dat kan niet van 1x proberen natuurlijk. Zoals gezegd vissen wij er al heel wat jaren mee en hebben al heel vaak wel een groot verschil gezien, dus we zijn ook blij met deze nieuwe producten.

Uiteraard hebben Ahoy Hengelsport, Robby Fish en Fauna Hengelsport deze producten in de winkel, mits ze niet uitverkocht zijn, maar dan kunnen zij ze zo weer bestellen voor je en indien op voorraad heb je ze zo binnen.

Cordes Travel visreizen