Haaivissen op de banjaard

Mijn maat Herwald en ik roepen al een jaar of drie dat we een keer gericht op haai gaan vissen, en 21 juli was het dan eindelijk zover. Even aas gehaald bij Dixhoorn en richting de Banjaard.

Rond kwart over 7 lagen er vier lijnen in het water. Helaas moesten we een tijdje op de vis wachten. Maar de avond zou al geslaagd zijn als we allebei een haaitje zouden vangen.

Rond kwart voor tien ging het zonnetje onder, en toen heb ik een haai lijntje direct verwisseld voor een tonglijntje. De eerste draai hiermee had ik direct een ondermaats tongetje. Vlak hierna ving Herwald zijn eerste haai(tje), van maar liefst 30 centimeter!! 😉 Waarschijnlijk nog maar net geboren of in ieder geval maximaal een paar weken oud. Daarna ving Herwald nog een doublet met een scharretje en een schol.

Nog geen vijf minuten later was het bij mij ook raak en heb ik ook mijn eerste haaitje op de kant. Eveneens nog een baby’tje van 32 centimeter. Snel een foto gemaakt en weer teruggezet. Hierna heb ik op het tong lijntje nog een steenbolkje en een scharretje gevangen.

De vangsten liepen dus niet over, maar waar we voor kwamen, de haai, die hebben we gevangen, dus de avond was geslaagd! Een vervolg voor het haai vissen gaat er zeker komen, en dan maar hopen dat ze iets groter zijn!

Mattheo