Havoysund

Hoi Raffie en Linda,

Afgelopen woensdag na een goed verlopen reis aangekomen in Havoysund. Donderdag 9-9 de eerste visdag gehad hier. Redelijk weer wel flink wat wind en af en toe een bui maar dat mocht de pret niet drukken. Gelijk redelijk op tijd naar buiten gegaan om eerst de benodigde aasvissen in de vorm van koolvis te vangen. Toen de aasvis ruim voldoende aanwezig was de eerste stek opgezocht voor de heilbot visserij waar we mooi uit de wind lagen op +/- 25 min varen van de haven.

Eenmaal de anti-twist rigs laten zakken was het al na een aantal minuten Rick met de eerste gierende aanbeet. Na een mooie dril kwam de eerste heilbot binnen de boot van 109cm. Netjes onthaakt en na de foto weer terug de zee in. Na deze snelle start viel de vangst even stil, waarschijnlijk te wijten aan het ontbreken van stroming tijdens laag water.

Toen de stroming er weer in kwam volgde snel de tweede aanbeet voor Rick op een koolvis. Na een felle dril kwam ook deze vis binnenboord, met 114 een mooie vis. Vlak hierna was ik gelukkig zelf een keer aan de beurt. Al werpend met een sandeel kreeg ik een mooie dreun op de westin w-4 spinstok gaf deze heilbot super sport en bleek na meting 92 cm. Hierna viel het weer stil op deze stek en zijn we nog meermaals verkast zonder resultaat. Vandaag (vrijdag) helaas slecht weer en zeer veel wind. Tot 14:00u werd verzocht niet uit te varen, gelukkig klaarde het weer enigsinds op en konden we er nog een paar uur uit in de buurt van de haven.

Verschillende stekken aangedaan met Kunst en natuurlijk aas maar zonder resultaat helaas. Morgen (zaterdag) een hele mooie dag weer in het verschiet volgens de voorspellingen, Douglas is dan bij ons aan boord en maken we er een lange dag van. Word vervolgd!

Accommodatie Havoysund >>>

Rick en Sven