Havoysund 162cm heilbot

Deze hadden jullie nog van ons tegoed….
Vorige week de allerlaatste visweek van Havoysund, de heren viste de winter in kun je wel zeggen. Ze begonnen met “groene” bergen en eindigde de week met witte bergen, zij hebben de winter zien komen zou je kunnen zeggen. Uiteraard waren niet alle huisjes meer bezet, maar 5 diehard groepen die wilde de laatste week nog vissen. Aan de visserij lag het niet, daarvan is al jaren bekend dat je tot begin december goed kunt vissen en dat bleek ook weer vorige week.

Een flink aantal heilbotten, sterke heilbotten en ook grote dikke heilbotten. Dat de heilbotten extra sterk bleek wel toen bij Douglas op de boot een boze heilbot aan de hengel kreeg die net de wedstrijd van Max Verstappen had gezien, want deze heilbot ging er vandoor als een Formule 1 wagen, voor Douglas de boot kon draaien om achter de heilbot aan te varen, was de reel al bijna leeg. Op hetzelfde moment kreeg de andere visser aan boord hetzelfde, ook zijn reel gierde door de slip en had de visgids een uitdaging voor handen. Douglas is niet zomaar in de stress, dus hij heeft er voor gezorgd dat beide vissers hun heilbot konden binnenhalen met een lengte van 162 en 140cm.

Later werden er nog veel meer prachtige heilbotten gevangen met als grootste dus de 111, 155, 156 en 162cm. Daarna begon het te sneeuwen en zagen de vissers de winter komen en kleurde het landschap witter en witter. Een prachtige week met een topvisserij en een prachtige afsluiting vd week. de allerlaatste boten gaan het water uit, worden allemaal opgeslagen en de motoren worden deze winter stuk voor stuk vertroeteld en gesmeerd, zodat ze fris en gezond weer het seizoen van 2022 in kunnen.

Misschien dat Douglas nog een keertje gaat vissen, zomaar een paar uurtjes de komende dagen maar dat horen we dan wel.

Havoysund, Douglas en Andreas bedankt en tot volgend jaar !

Cordes Travel visreizen