Havoysund 68cm schol en 200cm heilbot

Grote platte vissen bij Havoysund, een dikke schol van 68cm en 3.32kg was toch wel een flink record. Het was een geweldige week bij Havoysund, vlakke zee, grote vissen en heel weinig wind, dus je kon naar elke stek. Er zijn zelfs groepen geweest die naar het noorden zijn gevaren en vissen dan ter hoogte van de Noordkaap, het meest Noordelijkste puntje van Europa.

Havoysund is een prachtig visgebied waar de visgids naar wens 1 dag gratis mee aan boord gaat en je de andere dagen achter hem aan kunt varen als ie met een andere groep op pad is. Tevens hebben ze daar een hele grote kajuitboot die je samen met de visgids kunt huren voor een week, je hebt dan de hele week een grote boot en een eigen visgids aan boord, die je de hele week naar de beste stekken vaart.

Onze groep uit België had een makkie, zij vingen een hele grote heilbot die zich meteen gewonnen gaf, de dril was makkelijk en ze konden dit zware gewicht zo naar boven takelen. Ze dachten zelfs nog even aan een fuik of een net, maar toen de heilbot de boot zag werd ie helemaal gek en ging te keer als een waanzinnige boze heilbot en door die extreme actie verloren de mannen deze monster heilbot.

Maar ze hadden gelukkig wel de beelden en nadat de visgids ze ook had gezien, was het wel duidelijk dat deze boven de 200cm was ! Ignace zal tzt een reisverslag maken, dan lezen jullie hun verhaal.
Het was dus een topweek bij Havoysund, koolvis, roodbaars, kabeljauw, monsterschollen en monsterheilbot.

Accommodatie Havoysund >>>

Cordes Travel visreizen