Havoysund

Hallo allemaal,

14 september verzamelen 43 sportvissers zich op Schiphol voor het Penn Havoysund Festival 2021, uiteraard zijn wij (Linda en Raffie) er de hele reis ook bij, zo hoort dat als je een groepsreis organiseert vanuit je bedrijf, daar moet je zelf toch ook bij zijn. Wij zijn de hele week aanwezig op land en op het water en worden ondersteund door nog een Cordes Travel medewerker en 2 of 3 visgidsen ! In 2019 vingen we 218 heilbotten met z’n allen, kijken of we dat record kunnen verbreken, maar het belangrijkste is het plezier !

Leuk detail is dat 80% vd groep al eerder met een Festival (groepsreis) mee is geweest, dus die kennen deze geweldige boten en vaak de accommodatie ook al, makkie voor ons. Oeiii wat zeg ik nu, nu gaan ze met de hele dag vragen stellen natuurlijk, hahaha. Wil je volgend jaar mee ? We hebben nog 3 huisjes vrij voor het Havoysund Festival 2022.

Goed terug naar de vangsten vd afgelopen dagen bij Havoysund, daar is wéér heel veel gebeurt. Er zwemmen veel mooie heilbotten op redelijk ondiep water, zo ving met op een stuk vis een heilbot van 126cm op maar 20m diep, een leuk begin vd dag.

Er wordt ook hier weer veel vis gevangen, kabeljauwen rond de 15kg zijn geen uitzondering, zwaarste kabeljauw was 20kg (128cm) ! Vol gevreten varkens zijn het, prachtig vis om te vangen. Uiteraard was ook de heilbot aanwezig, grote en heel veel kleinere, boot nr 9 ving maar liefst 39 heilbotten op 1 dag op 1 boot, die hebben pijn in de armen vh vissen !!!

Grootste heilbotten gevangen: 130, 155, 160, 164 en 165cm, sommige vissen werden op 10m diepte gevangen, Havoysund met de TOP visgidsen Douglas en Andreas is een geweldig visgebied voor heilbotten, groot en klein.

Tot slot als kers op de taart nog een zeeduivel !

Accommodatie Havoysund >>>

Cordes Travel visreizen