Havoysund

Hai,

Het was ook in noord Noorwegen prachtig weer, een hele week boven de 15gr en dat is voor noord Noorwegen best wel uniek, zeker ook als de nachten boven de 15gr blijven. Havoysund is de stek voor heilbot, zeker de maanden augustus, september en oktober zijn top, daar vang je ook vaak de grootste en de meeste.

De zee was bijna elke dag als een spiegel en de visserij top, hoezo we moeten niet in augustus en september gaan, nou lees eens door de vangstberichten, volop mooie vangsten. Nu is het wel een groot verschil of je ergens diep in een fjord zit of aan de open zee gaat vissen, het is niet voor niets dat de beste visgebieden dicht bij open zee liggen.

De visgidsen Andreas en Douglas zijn de hele week druk met alle groepen, 11 boten op het water en de grote dikke guide-boat, dus volop werk aan de winkel, maar alles verloopt vlotjes, geen problemen en blije gasten.

De kabeljauw was de afgelopen dagen wat lastig te vinden, geen grote aantallen en geen dikke kabeljauwen, wel voldoende voor de visbox en om te eten uiteraard. Heilbotten zijn er meer dan genoeg, de visgidsen houden de aantallen niet eens meer bij. De grootste heilbotten vd afgelopen week: 130, 147, 155, 157 en 167cm en alle heilbotten zwemmen weer, dat is het mooiste.

Kortom ook in Havoysund weer een topweek.

Raffie