Havoysund deel 1

Havoysund noord Noorwegen

Als we bij Havoysund de open zee op gaan vissen we ter hoogte vd Noordkaap, kun je nagaan hoe hoog Havoysund ligt echt helemaal noord Noorwegen. Havoysund is echt een prachtig visgebied met echt heel veel mogelijkheden om prachtige heilbot, kabeljauw, schol en koolvis te vangen.

Van 8 tm 15 september gaan we naar Havoysund voor het Penn Havoysund Festival 2022, met 10 boten gaan we vissen op oa heilbot. Om het een beetje spannend te maken hebben we een wedstrijd voor de langste vis. De visser die de langste vis vangt krijgt een waardebon van Penn, Spiderwire en Berkley t.w.v. 750,- en mag hij/zij zelf uitkiezen wat hij wil hebben. De 2e en 3e prijs zijn 500 en 250,- waardebon, daarnaast een prachtige trofee als aandenken.

Maar de wedstrijd is bijzaak, het wordt een hele leuke gezellige week met vissers die allemaal hetzelfde willen een leuke week vissen onder begeleiding van Linda, Raffie en 2 of zelfs 3 visgidsen. Tijdens het havoysund Festival 2019 vingen we maar liefst 218 heilbotten. Wist je trouwens dat hier jaarlijks het WK heilbot vissen wordt gehouden, bij Havoysund.

Dit jaar gaat de hele crew van Robby Fish hengelsport uit Wommelgem ook mee, zo kunnen de medewerkers in de winkel zelf ervaring opdoen en kunnen ze meteen een heleboel materialen testen, oa natuurlijk de Penn hengels en molens.

Maar ja hoe zijn de vangsten op dit moment in het mooie Havoysund in noord Noorwegen, die zijn goed, de groepen die op visreis gaan hebben een mooie tijd met volop mooie vangsten waaronder een hele dikke kabeljauwen tussen de 18 en 25kg en dikke schollen ruim boven de 55cm en meer dan 3kg.

Maar er werden ook hele mooie heilbotten gevangen, hier de grootste: 130, 138, 2x 148, 150, 154, 155, 158, 170 en 176cm. Kortom de afgelopen 2 weken was het weer top bij Havoysund en hadden we weer heel veel blije gezichten.

Wij zijn alle materialen al aan het klaar maken, kunstaas ligt klaar en we hebben er zin in, gaat een hele leuke week worden met een heleboel gezellige vissers.

Accommodatie >>>

Penn Festivals 2023 en 2024 >>>

Cordes Travel visreizen